Imaginea era atât de puternică şi de plină de duioşie încât i-am iertat pentru jocul de-a pititul şi i-am luat în braţe pe sus să îi hrănesc în bucătărie cu ceva bun.
Vezi că la bătrâneţe omul devine mai slab cu duhul şi sensibil la toate cele.
Bunăoară până acum patru ani mă ruga Nemţoaica de nevastă- mea să mai cultiv şi flori în grădină, iar eu îi răspundeam"nu fi proastă mă muiere, că florile nu se pot mânca".
Ei acum, şaptezeci la sută din munca mea de horticulor savant este dedicată florilor şi mă împăun că am învăţat să le butăşesc, marcotez, altoiesc, să le fac bogate şi frumoase ca un suflet de prinţesă.
Dar să revenim la motănei, i-am dus în bucătărie şi le-am pus în bliduţe de tablă lapte de veveriţă...
Da, aţi auzit bine, lapte de veveriţă, o beutură- mâncare pe care vara o improvizez într- o ulcică de trei litri tinută la rece în frigider ca să fie pentru arşiţă si pentru hrană rapidă.
Şi vă dau reţeta mea ca să o aveţi la îndemână dacă o fi:
Dă-i prin maşina de tocat nuci ori prin cea de cafea, un pumn de mieji de nucă pe care i-ai prăjit în tigăiţă să îşi întărească aromele.
Pune nucile în blender, adugă o cantitate egală de zahăr tos, un strop de vanilie şi şase ouă întregi.
Blenduieşte la turaţie mică să se topească zahărul iar când ouăle încep să facă spună, adugă lapte bine răcit, câte puţin, câte puţin, până în buza blenderului.
O să obţii o băutură închegată de culoare gălbuie cu aromă fină de vanilie, pe care musai să o ţii la rece.
Şi poţi laptele ăsta să îl torni într-un castron peste pişcoturi rupte în mână şi să mănânci cu lingura la micul dejun încropeala asta plină de proteine, mai adăugând fructe zdrobite deasupra (căpşuni, frăguţe, mure, zmeură sau cireşe) , ori să o bei din pahar ca să te răcoreşti, când de atâta căldură îţi vine să te ascuzi ca motăneii mei pe pământul reavăn dintre crini.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu