PAPRICAŞUL DE CARTOFI
O MÂNCARE PENTRU GROFI
O mâncare-a nimănui
Cu reţeta pusă-n cui
Lângă supă şi sarmale
Iaca-o să îi dăm în cale
Mai întâi şi prima dată
Să ai carne afumată
O ciosvârtă de Purcel
Piept sau kaiser doar niţel
Ceapă se subânţelege
Argei gras ca să se lege
Sosul gras pentru crumpei
Şi mai trebuie să iei
Cimbru sare şi piper
Chimion şi îţi mai cer
Să ai bulion de casă
Doamne ce mâncare-aleasă!
Întâi tai carnea în bucăţi
Cum ai făcut şi-n alte dăţi
Şi-o frigi până face bulbuci
În oala veche- cea de tuci
Apoi o scoţi la odihnit
Şi-n locul ei pui la călit
Ceapa ardeiul şi puţin
Oţet curat- din cel de vin
Apoi când ceapa s-a călit
Şi gustul i s-a potrivit
Din sare, cimbru şi piper
Nu mai o fi nici un mister
Că trebuie carnea la loc
S-o pui să fiarbă iar pe foc
Şi-acest amestec să mai fiarbă
Până te duci şi mai ai treabă
Cu precenii să stai la troc
Pe twitter ori pe facebook
Şi când e carnea moale puf
Şi-n cuină s-a făcut zăduf
Să pui crumpeii curăţaţi
Şi-n patru sau în opt tăiaţi
Şi chimionul peste ei
Să-i intre damful în crumpei
Mai fierbe câte-un sfert de ceas
Şi bulionul a rămas
Să-l torni agale în fiertură
Şi dă-l la fiert încă o tură
Şi iaca-n cuină, ţuşe-i tata
Că papricaşu este gata.
Să vă îmbucure Dumnezeu
De dulce papricaş al meu
3 comentarii:
Excelent...nota 10 cu felicitari!!!
bravo Uico,asa cu giala le zici,te iubim!
Super tare !
Trimiteți un comentariu