12.11.2010

PENTRU FETELE DE PE FACEBOOK

PAPRICAŞUL DE CARTOFI

O MÂNCARE PENTRU GROFI

O mâncare-a nimănui
Cu reţeta pusă-n cui

Lângă supă şi sarmale
Iaca-o să îi dăm în cale

Mai întâi şi prima dată
Să ai carne afumată

O ciosvârtă de Purcel
Piept sau kaiser doar niţel

Ceapă se subânţelege
Argei gras ca să se lege

Sosul gras pentru crumpei
Şi mai trebuie să iei

Cimbru sare şi piper
Chimion şi îţi mai cer

Să ai bulion de casă
Doamne ce mâncare-aleasă!

Întâi tai carnea în bucăţi
Cum ai făcut şi-n alte dăţi

Şi-o frigi până face bulbuci
În oala veche- cea de tuci

Apoi o scoţi la odihnit
Şi-n locul ei pui la călit

Ceapa ardeiul şi puţin
Oţet curat- din cel de vin

Apoi când ceapa s-a călit
Şi gustul i s-a potrivit

Din sare, cimbru şi piper
Nu mai o fi nici un mister

Că trebuie carnea la loc
S-o pui să fiarbă iar pe foc

Şi-acest amestec să mai fiarbă
Până te duci şi mai ai treabă

Cu precenii să stai la troc
Pe twitter ori pe facebook

Şi când e carnea moale puf
Şi-n cuină s-a făcut zăduf

Să pui crumpeii curăţaţi
Şi-n patru sau în opt tăiaţi

Şi chimionul peste ei
Să-i intre damful în crumpei

Mai fierbe câte-un sfert de ceas
Şi bulionul a rămas

Să-l torni agale în fiertură
Şi dă-l la fiert încă o tură

Şi iaca-n cuină, ţuşe-i tata
Că papricaşu este gata.

Să vă îmbucure Dumnezeu
De dulce papricaş al meu

3 comentarii:

Naina spunea...

Excelent...nota 10 cu felicitari!!!

Claudia-Maria spunea...

bravo Uico,asa cu giala le zici,te iubim!

Postolache Violeta spunea...

Super tare !