1.12.2020

Duminică fumurie

O ceaţă fumurie îmbracă universul în strai ciudat, la fel sufletul meu.
Nu îmi place de loc starea asta, mă simt ca o alice de plumb încărcată într- o puşcă cu ghnturi, pregătită să tragă în cer .
Îmi lipsesc zăpada şi doar puţin azur într- un colţ de suflet, ca să îmi facă duminica împlinită, aşa că trec la plită şi suflecat de nostalgii, pregătesc un prânz de gală mai chemând şi niscaiva musafiri să îmi fie alături.
Să îmi iertaţi tonul aproape lipsit de vlagă, ne revenim noi pe parcurs, bucatele unse fiind cel mai bun leac.

Mai întâi pregătesc beutura iernii de căpătâi:


                          C R A M P Ă L

Să pui să faci un caramel din două linguri de zahăr 
dar grijă cum îl răsuceşti ca să îţi rămână doarcastaniu uşor şi să nu se ardă. Iar caramelul să îl prepari într- un vas înalt şi repede să îl stingi cu un litru de răchie potrivită din tărie, adică într 38 şi 40 de grade. Mai adaugă câteva boabe de piper, două cuişoare, două boabe de ienibahar, doar o fâşiuţă cât unghia de scorţişoară şi coaja de la o portocală rasă.
Când vrea să dea în clocot beutura asta, aprinde deasupra ei, în aburul de alcool, un chibrit şi când flăcări albastre începe să se joace în buza vasului, lasă- le preţ de trei secunde, apoi aşează un capac deasupra să stingi vâlvătaia, trage rachiul de pe foc, pritoceşte- l prin strecurătoare şi uite aşa fierbint să îl bei, deschizător de poftă la prânz ori la cină.
Iar răcit în zăpadă, să îl tot bei ca să risipească plumbul din cer şi din sufletul tău.

Se cuvine un aperitiv osândit la aşa deschizător de poftă, aşa că pregătesc nişte 

                                 F R I G Ă R U I   D E   P R O S P Ă T U R Ă


Am ales potrivite ca grosime, din galantarul de la piaţa, caltaboş, sângerete şi lebăr durduliu, le-am tăiat potrivite la grosime de un deget şi intercalate cu rondele de ceapă şi slănină albă proaspătă, le-am tras pe ţepuşe de frigăruie, mai pudrându- le cu piper alb, cimbru uscat şi curry, care dă gust rafinat. Am mai stropit cu nişte ulei de susan, şi iute, aşezate în tavă, le-am dat la cuptorul bine încins, numai un sfert de ceas, să se înmoaie ceapa şi să vrea să plenească maţul prospăturilor.
Aşezate lângă inimi de varză acră şi ardei bulgăreşti scoşi din oţet, se cunună cu rachiul fiert de minune, mai ales că pâinea la gustarea asta a fost stropită cu ulei şi uşor trasă la tigaie ca să fie castanie pereche mezelicului.

Iar pe mai departe pun în castroane pântecoase, o ciorbiţă de perişoare ca la mama ei, numai că în carnea frământată clasic cu orez, am pus şi o mână de ardei kapia scoşi din marinată şi tăiaţi fin de tot, ca să dea o aromă mai vie, iar dessingul a fost nu de smântână ci de ouă bătute cu telul, amestecate cu lapte gras nefiert şi un strop de hrean ras. Şi cununată cu mult leuştean, zeama asta mai cere Crampăl şi risipeşte ceţurile.

Iar de fel principal, am pregătit nişte muşchiuleţ de porc, tăiat rondele de trei degete, tras la tigaie cu ulei de măsline, unt, piper verde, capere iar împlinirea sosului o am făcut- o cu muştar de dijon şi vin alb dulce.
Bun înţeles, garnitura este varză călită şi carofi fierţi în coajă, despieliţaţi şi stropiţi cu unt să împodobească auriu masa şi să stânească poftele hămeşite.
Iată aşa se face duminica vie, proaspătă şi dacă mă uit peste oraş, parcă ferestrele caselor steclesc şugubăţ şi îmi fac cu ochiul.
DOAMNE AJUTĂ !!!


5 comentarii:

Susan Benson spunea...

Bună ziua Doamnelor și domnilor, aveți nevoie de asistență financiară? Sunt Susan Benson. Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar.

Aveți nevoie de un împrumut de afaceri, împrumut personal, credit ipotecar sau un împrumut pentru a vă finaliza proiectul? Dacă răspunsul dvs. este da, vă voi recomanda să contactați firma mea. Oferim tot felul de servicii de împrumut, inclusiv împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt. Pentru mai multe informații, scrieți-ne prin e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) sau trimiteți-mi un mesaj direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns într-o clipă.

Suntem o companie cuprinzătoare de servicii financiare și ne angajăm să vă ajutăm să vă îndepliniți toate aspirațiile. Suntem specializați în furnizarea de soluții financiare structurate persoanelor fizice și companiilor în cel mai eficient și mai rapid mod.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să ne contactați pentru un împrumut;
* Comoditate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde.
* Suma flexibilă - decideți cât doriți să împrumutați.
* Finanțare directă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare.
* Rată de dobândă flexibilă - Rată de dobândă accesibilă de 3%.
* Rate de aprobare ridicate - Aveți șanse de 99,9% să obțineți împrumutul
* Rambursare flexibilă - Trebuie să alegeți data rambursării, fie săptămânal, lunar, fie anual, pe o durată de 1-30 de ani.
* Aplicație online simplă.
* Îndrumare și expertiză personalizate.
* Fără taxe ascunse

Nu pierdeți o oportunitate din cauza lipsei de finanțare. Contactați compania mea acum, vă putem ajuta cu un împrumut, deoarece am ajutat numeroase persoane și organizații care s-au confruntat cu dificultăți financiare în întreaga lume.

Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, vă rugăm să ne trimiteți cererea dvs. de împrumut prin
E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp / Telegramă: +447903159998

Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să își aducă clienții și sunt 100% protejați. În deplină încredere, vom lucra împreună pentru beneficiile tuturor părților implicate.

Anonim spunea...

Aș dori să apreciez împrumutul lui Karin Sabine pentru mine un împrumut de 10.000 EUR Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați înșelăciunea creditorilor falși și cereți o companie de împrumut autentică prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp + 34 632 72 51 57

Mpantza spunea...

Suntem o instituție financiară specializată în susținerea proiectelor, ajutorarea vârstnicilor, șomerilor, ipotecilor și pensionarilor, cu o dobândă de 3% în perioada de rambursare.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta: mpantzagiota03@gmail.com

Unknown spunea...

Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
* vrăji de dragoste
* vrăji de căsătorie
* magia banilor
* vrajă frumoasă
* vraja norocului
* Vrăji de atracție sexuală
* SIDA vindecă magia
* Casino Cave
* S-au eliminat pesterile blestemate
* Vraja de protecție
* magie la loterie
* Vrăji norocoase
* Vraja de fertilitate
* Inel de telekineză 💍
E-mail: makharituals@gmail.com
Whatsapp +1(815)564-3618

Anonim spunea...

PUTERI SPIRITUALE DRAWN POT AJUTA LA REZOLVEA URMĂTOARELOR,
WHATSAPP: +2349046229159

1> Aduceți iubitul pierdut în 24 de ore.
2>Vraja norocului pentru probleme financiare.
3>Protecție la locul de muncă.
4>lucrare neterminată de la alți vindecători și profeți tradiționali.
5>Problemele de căsătorie pot fi rezolvate, de exemplu, opriți-vă partenerul să înșele.
6> Vrăji de divorț.
7> Probleme de concepere la femei.
8>Legarea iubitorilor.
9> Promovarea muncii
10>Atracție de afaceri.
Luați legătura cu DR DAWN pe Whatsapp: +2349046229159 dawnacuna314@gmail.com