Putem face ca o farfurie săracă, de post, să se bucure de acelaşi gust bogat ca farfuria din zilele de dulce? Da, există o mulţime de trucuri bucătăriceşti şi astăzi am să vă învăţ, cum puteţi să vă îmbunătăţind reţetele folosind
ULEIURI ŞI OŢETURI AROMATE
1. Pune într-o sticlă de jumătate de litru o linguriţă de boabe de piper, un fir de busuioc uscat, un fir de cimbru uscat, câteva făşiuţe de ardei iute şi toarnă peste ele ulei încălzit până la 70-80 de grade. Lasă-l la macerat 3 zile şi foloseşte-l la salate şi la dinstuirea legumelor.
2. Zdrobeşte cu ciocanul de şniţele pe planşetă, un pumn de măsline negre din saramură, astfel încât să spargi şi sâmburii. Pune măslinele într-o sticlă de jumătatate de litru, adaugă un sfert de linguriţă de oregano uscat, o linguriţă de boabe de piper şi câţiva câţei de usturoi tăiaţi felii. Toarnă deasupra ulei înfierbântat la 70-80 de grade şi lasă la macerat.
3. Pune într-o sticlă de jumătate de litru o linguriţă de boabe de piper, o linguriţă de capere, un fir de rozmarin un fir de cimbru uscat , trei foi de dafin şi toarnă peste ele ulei încălzit până la 70-80 de grade. Lasă-l la macerat 3 zile şi foloseşte-l la salate şi la dinstuirea legumelor.
1. Într-o sticlă de jumătate de litru pune căţei de usturoi, fâşiuţe mărunte de coajă de lămâie, mărar uscat şi toarnă deasupra oţet înfierbântat la 70-80 de grade.
2. Într-o sticlă de jumătate de litru pune toate verdeţurile de grădină pe care le ai la îndemână, o linguriţă de boabe de piper, o linguriţă de sare şi trei de zahăr, toarnă deasupra oţet înfierbântat la 70- 80 de grade.
3. Într-o sticlă de jumătate de litru pune câteva foi de dafin, două pliculeţe de ceai de fructe de pădure , toarnă deasupra oţet înfierbântat la 70- 80 de grade.
Spor la treabă !!!
RUGĂMINTE PERSONALĂ
Lăsaţi-mi pe blog comentarii despre reţetele publicate, despre ce aţi dori să găsiţi în reţete, cum a decurs experienţa gătind după reţetele mele, ba chiar sugestii şi reţete proprii.
Aceste comentarii mă vor ajuta să fiu mai eficient şi mai aproape de voi.
MULŢUMESC !!!
Un comentariu:
Ar fi bine sa ne spui si fiecare ulei aromat la ce fel de mancare se potriveste! :)
Trimiteți un comentariu