Da ! Recunosc tranşant şi fără echivoc, cinstit şi lăutăreşte, că nu ţin post nici cât negru sub unghie. Din punct de vedere laic treacă- meargă, dar pentru biserica noastră strămoşească sunt căzut în păcat definitiv.
Noroc că Dumnezeu îşi iubeşte copii fără partizanate şi răsplăteşte cu blândeţe mai mult postul sufletesc, curăţenia spiritului şi credinţa în iubire.
Sunt săptămâni la rând în care mănânc doar orez fiert, legume şi fructe cât încape- din raţiuni de sănătate în piuneze- dar sunt zile în care mă joc de-a hulpavul şi gătesc de-ale cărnoase şi unsuroase, că doar trupul păcătosului după păcat tânjeşte.
Aşa că cerându-mi iuertăcine în faţa dumneavoastră cuvioşilor şi smereniei postului vostru, îndrăznesc să vă dau reţeta de MUŞCHIULEŢ ÎMPLETIT, că poate vă prinde bine în zilele de slastă, ori chiar pe masa de Crăciun
Trebuie să ai ochi şi mână de croitor ca să tranşezi muşchiuleţul perfect...
... şi să îl împleteşti aşa cum îşi împletea cosiţa Ileana Cosânzeana când era şcolăriţă sfioasă.
Gutuia şi mărul...
... în combinaţie cu fructele seci, dau aromă şi devin atracţia preparatului, furând prim- planul reţetei de la muşchiuleţul împletit. Nu uitaţi să stropiţi totul cu sos de soia, un strop de apă, condimentaţi din belşug şi folosiţi sare de mare dacă aveţi. Dacă nu, nu !
La cuptor treizeci de minute, la o sută şaptezeci de grade, totul este fraged şi se găteşte rapid.
La fel merg în cuptor ciupercuţele stropite cu zeamă de lămâie, sos de soia, sare, piper şi multă ceapă verde
Despre spanac ce să mai spun ?
Tras la tigaie cu ulei de măsline, sare, piper şi zeama de lămâie care dă nota dominantă a preparatului în ansamblu
Aşa arată preparatul finit, bogăţie în farfurie, mătase în cerul gurii, linişte în suflet. Cred că nu am uitat nimic... a ba da, să mai subliniez încă o dat că suntem în post aşa că băgare de seamă ce puneţi în blide !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu