Anul acesta
FESTIVALUL PAPRICAŞULUI
ţine două zile.
Adică 12 şi 12 Octombrie,
Sâmbătă şi Duminică
Peste 400 de solişti, muzicanţi şi dansatori, numai artişti de mâna întâi, vor evolua pe scea festivalului.
Cât despre ceaune ce să mai vorbesc:
Fără număr, fără număr fără număr !!!
Veţi găsi începând cu papricaşul vegetarian de ciuperci, trecând prin toate sortimentele de cărnuri ce se pretează la gătit, până la cel mai special papricaş, cel de crap sălbatic de Dunăre.
Iar Uic amihai vă aşteaptă cu un record mondial, o zacuscă din 700 de kilograme de legume.
Şi nu numai:
- 120 de kilograme de slănină aşteaptă să se transforme în jumere proaspete asezonate cu 17 mirodenii
- un berbecuţ de 40 de kilograme va fi prefăcut în papricaş cu găluşte de făină albă
- Crapii borţoşi de Dunăre, vor înota în două ceaune de 80 de litri fiecare, într-o ciorbă ca la mama ei şi cum nu se există decât la noi !
Iar lângă toate astea găsiţi o expoziţie cu vânzare de conserve, murături, zacuscă şi mai ales specialitatea mea, faimoasa DULCEAŢĂ DE ARDEI IUTE.
Mai puteţi cumpăra cele patru cărţi de bucate semnate Uica Mihai:
BUCĂTĂRIND CU UICA PRIN BANAT
ZODIAC GASTRONOMIC
REŢETE CU PEŞTE
CONSERVE ŞI MURĂTURI
ŢARA DE PAPRICAŞ- REŢETE DE PAPRICAŞ ŞI GULAŞ
Toate bine înţeles, cu un autograf de la Uica !
Un comentariu:
uico te rog sa prezinti programul exact. cand se intampla asta ? sambata sau duminica ? si intre ce ore ? vreau sa vin acolo si nu stiu exact cand !
Trimiteți un comentariu