Copii, copii, copii...
Am fost interesat să citesc o reţetă de kimchi şi am început să caut pe site-uri culinare ceva care să mă ajute.
Nu am găsit nici o reţetă concretă, ci doar mai multe articole generalizante despre fascinanta bucătărie Koreeană şi despre cele două sute de feluri de kimchi, fără detalii.
Am avut doar surpriza să constat că cinci site-uri folosesc împrumuturi masive de text, aproape fără nici o virgulă schimbată. Şi unii dintre autori se ţin de mari critici culinari.
CRUNT!!!
Şi atunci am apelat la Tub şi după ce am vizionat vre-o douăzeci de filmuleţe despre kimchi, majoritatea în limba Koreeană, am înţeles despre ce e vorba. O să le revăd cu creionul în mână, am să le traduc cât de cât şi le voi broşa într-o ediţie pentru luna august, KIMCHI PENTRU TOT ROMÂNUL. Pentru că merită.
Până atunci, mâine vă aştept cu o reţetă nouă "ge la mine gin BANAT".
Flori de soc pane, cu sirop de flori de băgrin.!
Ceau!
3 comentarii:
Hihihihihihi, uica, ati devenit international.
Eu ma chinui sa fac sushi, ca tare mult li-a placut. Dar sunt curios sa vad si Kimchi.
Rectific : nu international ci exotic. :)
Pepe, am văzut uun film despre preparatul ăsta Korean şi deja îmi închipui ce gust are în gură. Io unul mi-s atât de pofticios, chiar hulpav, că nu e de mirare.
Dacă îmi iese, la Ruga Bănăţană de la Timişoara din 3 Septembrie, o să fac un stand cu Kimchi lângă căzanul cu papricaş. Dea Dumnezeu să fim sănătoşi!!!
Trimiteți un comentariu