6.19.2014

Supă de corcoduşe

Cu teamă vă prezint reţeta următoare, o să spuneţi că Uica Mihai a luat-o razna, mânâncă de zece zile numai corcoduşe, dar îmi calc pe frică, fiind convins că vă păcălesc şi pe voi şi vă trimit la cules corcoduşe.
Ar fi păcat să nu, pentru că supa asta cremă, este o nebunie gustativă despre care nu se poate vorbi ci doar înghiţi.
Oala din fotografie e încă fierbinte, şi aşa din picioare, pe marginea aragazului am "halit" cam o jumătate de litru.
În mod normal trebuie servită în castron pântecos cu smântână, crutoane şi cimbru verde presărat deasupra.
Dar acum, hai să vă dau baza reţetei , e vorba de ceva simplu, ne- sofisticat şi la îndemâna oricărui bucătar începător.
Puneţi într-o oală cam două kilograme de corcoduşe, un pahar de apă,  acoperiţi cu capac şi lăsaţi la foc potrivit până se înmoaie corcoduşele şi se pot desprinde de pe sâmburi.
Separaţi pulpa corcoduşelor trecându-le prin sită şi lăsaţi-o să se răcească.
Într-un litru de supă de oase puneţi să fiarbă o ceapă mare, doi morcovi, un păstârnac, două rădăcini de pătrunjel, asezonaţi cu sare, piper şi dafin. Când legumele sunt fierte, pasaţi-le, amestecaţi-le cu pulpa de corcoduşe, şi puneţi-le din nou la fiert, amestecând mereu până supa prinde puţină consistenţă. La final adăugaţi unt, un strop de sos de soia, o lingură de zahăr şi câteva linguriţe de ketchup de calitate.
Serviţi fierbinte cu smântână acidă şi crutoane de pâine din belşug.
Este o supă răcoroasă, dulce- acrişoară şi merge foarte bine şi rece scoasă din frigider.
Mai puteţi presăra în ea, în loc de crutoane, chips-uri de cartofi şi fulgi de porumb.
Spor la cules, corcoduşele râd în frunziş şi vă aşteaptă.

Niciun comentariu: