2.13.2013

Hai în Cuină la Uica Mihai

Berăria Bierhaus din Timişoara, e un loc pe care l-am descoperit destul de târziu, dar m-am lipit de el cu sufletul. Localul are ceva anume care îmi aduce aminte de o tinereţe, aproape copilărie, în care Taica Pătru mă ducea cu el în berării, la bert, cum spunea el şi acolo zgomotul kriglei de bere lovită de altă kriglă, suna ca o melodie de clocopoţei. Sub poartă se frigeau cărnuri pe grătar, oberchelnerul purta papion, iar chelneriţele se lăsau ciupite de fund fără să se supere. Doar o dată am văzut cum o trupeşă şi durdă unguroaică, i-a lăsat unui client betoc o kriglă în cap. Aşa, uşor, că dacă o lăsa mai tare, se făcea praf. Krigla, nu capul betocului.
La Bierhaus, regăsesc această atmosferă de care mi-e dor în visele mele şi parcă într-un colţ îl văd pe Taica mustăcind, cu lula în gură şi cu pălăria de fetru păstrată pe genunchiul stâng.
Şi îmi iau Krigla şi închin spre el şi mă simt taaare bine !
De săptămâna viitoare, de luni seara, voi începe să gătesc aici mâncăruri din Banat, vârtoase, cu personalitate, cu ştaiful vechiului imperiu, numai lucruri bune, săţioase şi pentru mulţi dintre musafirii mei, aproape necunoscute.
Mă bucur aproape ca un copil care pune la cale o şotie, nu credeam că o să mai am prilejul să fac într-o cuină atât de mare, o paradă de gusturi şi culori, pentru că aşa e, în fiecare luni seara, Bierhaus va deveni pentru câteva ceasuri Cuina mea.
Nu ezitaţi să veniţi, sunteţi primiţi cu bună cuviinţă, cu dragoste şi mai ales cu sufletul deschis.
Să îmbucaţi ceva, să beţi o răchie, un vin bun, dar mai ales, mai ales, o Kriglă de bere.
Şi dacă mă omeniţi şi pe mine cu una, nu zic nu !

Un comentariu:

Unknown spunea...

Uico, la vara te asteptam sa vi impreuna cu Nemtoaica in Constanta si poate gatesti si dobrogenilor mancare banateana. Si om veni si noi in cuina la Uica Mihai.