Pentru că aici se desfăşoară de o bună bucată de vreme evenimentele intitulate SARA BĂNĂŢANĂ.
Localul are o arhitectură interioară deosebită, un ambient care m-a inspirat şi uite aşa, am acceptat invitaţia celor doi prieteni ai mei Romulus Şoimu şi Mladen Galovic, să organizăm împreună, săptămânal, câte o seară de tradiţii culinare, cu bucătărie autentică din Banat, cu muzică, întâmplări artistice, tradiţii şi folclor.
O oglindă vie a Banatului care aproape ar sta să se piardă, dacă nu ar exista o mână de inimoşi şi împătimiţi, de nărozi cum le zic eu, pentru care Banatul înseamnă însuşi sensul vieţii.
Iar eu, mă număr printre ei, poate puţin mai nărod decât suma celorlalţi, puţin mai bătrân, dar în mod sigur ataşat până la alipire totală.
Aşa că, pornim de
LUNI 18 FEBRUARIE
într-o expediţie prin
CUINA BĂNĂŢANĂ
cu suflet, cu inimă şi numai gânduri bune !
În prima seară, evenimentul la care vă invit să luaţi parte şi să îmi fiţi alături, vom găti două feluri de mâncare:
ZAMĂ DE BUREŢI FIERŢI ÎN LAPCE
şi
BRUŞ DE COLEAŞĂ CU BRÂNZĂ ŞI AFUMĂTURI.
Prietenul nostru DUŞAN BAISKI a pregătit un colaj video cu faimoasele PERETARE DE BUCĂTĂRIE şi ne va vorbi despre ele, iar mai peste toate, vom avea poveşti, snoave şi bună înţelegere.O să găsiţi răchie de la mama ei, vin bun ca lumina zorilor, bere cât încape şi multă, multă voie bună.
ÎNCEPEM LA ORA ŞAPTE SEARA, EU DAU DRUMUL LA OALE ŞI VĂ ARĂT PE VIU CUM SE PREPARĂ MÂNCĂRURILE ASTEA BUNE
şi după aia voia la noi ca la Banul Ghica.
Aşa că, dragii mei, luni, ţintă, punct ochit punct lovit,
BIERHAUS
ÎN CUINĂ LA UICA MIHAI !
2 comentarii:
Va doresc mult succes si distractie placuta! Sigur va fi un eveniment pe cinste.
thanks for your informastions!!
keep posting and happy blogging!!
Trimiteți un comentariu