2.18.2013

Cuina îi deschisă

Ne vedem diseară la Bierhaus în Timişoara !
De la ora 19.oo sunt acolo, la plită aşa cum îmi stă bine. O să fac un bruş de coleaşă umplut cu brânză şi afumături, mâncare de temelie la care acum vă dau reţeta:
Faci o mămăligăî puţin mai vârtoasă, numai că pui în apa în care fierbe mălaiul, o lingură de untură de la cârnaţi, piper, boia şi cimbru.
Şi din mămăliga asta odihnită puţin, faci bulgări mari cât pumnul. Iar în mijloc să închizi bucăţele de brănză de oaie, feliuţe de costiţă afumată, doar puţin trasă la tigaie şi bulgărele să îl coci în cuptor să se facă rumen. Şi aşezat în farfurie, să dai peste el cu smântână, să mai aşezi în farfurie câteva feliuţe de cosstiţă afumată şi gata!
Ai mâncare pe voie, simplă, dar gustoasă şi hrănitoare.
Cu iz de Banat.
Vă aştept şi cu răchie, vin şi bineînţeles bere, că doar suntem în berărie !

Niciun comentariu: