1.22.2013

Supă bavareză de cârnaţi

Felul doi în prima excursie culinărească prin Europa, excursie la care vă invit să participaţi, este o supă bavareză de cârnaţi.
Un fel de mâncare spectaculos prin ingrediente şi buuuun, buuun, ca orice vine din spaţiul saxon.
Noi, adică Nemţoaica şi copii am învăţar această reţetă la Nuremberg şi a devenit supa noastră preferată pentru sezonul rece.
O dată nu am avut cârnaţi proaspeţi la îndemână şi mi-a dat prin cap să folosesc mititei în loc de. Mărturisesc, dezamăgit, că i-am streicat tot gustul, usturoiul balcanic a transgormat felul acesta de mâncare în altceva.
Aşa că recomandarea mea este să folosiţi cârnaţi proaspeţi fără usturoi, uşor aromaţi şi cu mult piper.
Dar ca să vedeţi pe viu cum se prepară şi ce gust are supa aceasta, veniţi SÂMBĂTĂ  26 IANUARIE la LIBRĂRIA CARTEA DE NISIP DIN TIMIŞOARA, unde voi GĂTI PATRU FELURI DE MÂNCARE DE INSPIRAŢIE GERMANĂ ŞI AM SĂ VĂ ÎMBUIB.
Rezervaţi-vă bilete din vreme, locurile sunt limitate !
Dar hai să trecem la reţetă:


Ingrediente:
500g. cârnaţi proaspeţi de porc,500 ml. supa de oase, 2 cepe mari, 1 morcov, 1/4 ţelinã, 100 ml vin alb sec, 200ml. oţet de mere, 100g. miere poliflorã, sare, piper boabe,enibahar, coriandru, scorţişoarã natur, cuişoare, mãghiran uscat, cimbru uscat, foaie de dafin, rozmarin, flori de ceapã. Facultativ dulceaţã de zmeurã, fragi, mure, ori cãpşuni
Preparare:
Ceapa se curãţã şi se taie în felii subţiri, morcovii şi ţelina curãţate se taie fâşii fine.
Se pun legumele sã fiarbã în supa de oase, adãugând oţetul, vinul şi toate mirodeniile.
Când legumele sunt bine înmuiate, se adaugã cârnaţii tãiaţi în bucãţi mari şi se clocotesc la foc moale pânã cârnaţii sunt gãtiţi.
Se scot rondele de ceapã în farfurie adâncã, se pun bucãţi de cârnat deasupra se adaugã alãturi faşii de morcov şi ţelinã care se stropesc cu miere ori dulceaţã. Jur împrejur se toarnã uşor supã fierbinte.
Se serveşte cu pâine proaspãtã şi cu muştar cu miere.

ŞI NU UITAŢI !!!


Dacă doriţi o carte de la Uica Mihai, cu autograf bine înţeles, comandaţi la e-mail:
uica.mihai@gmail.com

Volumul are 128 de pagini şi este însoţit de un CD pe care găsiţi cartea în format electronic pentru tabletă, smartphone, kindle etc, precum şi încă o carte de bucate numită
REŢETE CU....
-10 EMISIUNI RADIOFONICE ÎN GRAI BĂNĂŢEAN
-UN VOLUM DE POEZIE
-UN VOLUM DE PROZE NOSTALGICE ŞI SATIRICE
Preţul unui volum este de 28 lei inclusiv taxele poştale iar plata se face prin ramburs.
Vă rog să specificaţi în e-mail NUMELE INTEGRAL AL PERSOANEI CĂREIA ÎI ADRESEZ AUTOGRAFUL, ADRESA ŞI CODUL POŞTAL !

Un comentariu:

Rita Oarga spunea...

Mult succes si spor la treaba!
Tare as mai veni sa va vad nitel.
Dar nu-i nimic. Cu cat astept mai mult, cu atat mai pretioasa va fi reintalnirea.
Va pup pe amandoi!