1.21.2013

Salată crocantă

Îmi dau seama că vi-am stârnit nu doar curiozitatea ci şi apetitul, de aceea nu vă pun răbdarea la încercare şi vă dau prima reţetă din GASTROSHOWUL PE CARE ÎL VOI SUSŢINE SÂMBĂTĂ 26 IANUARIE LA LIBRĂRIA CARTEA DE NISIP DIN TIMIŞOARA.
Vor fi patru reţete de inspiraţie germană, pe care le-am învăţat în Bayern, unde am lucrat la un han de ţară, mai mult de 2 ani.
Reţeta de astăzi se numeşte KNUSPRIGE SALAD- adică salată crocantă şi este un aperitiv super.


Ingrediente:
1 Salatã verde mare, 200 g. champignon, 400g.kaiser afumat, 150g.piept de pui, 4 felii de pâine intermediarã, 1 praz, 1 lãmâie, 1 legãturã pãtrunjel, sare, piper, cimbru, rozmarin, oþet balsamic, ulei de porumb, apã mineralã.
Preparare:
Salata verde se spalã, se taie fâşii, se marineazã pentru cinci minute într-un sos vinegretã fãcut din ulei, apã mineralã, oţet balsamic, zeamã de lãmâie, sare piper, cimbru.
Kaiserul se taie felii subþiri şi se prãjeşte la tigaie pânã devine crocant. În grãsimea rãmasã se caramelizeazã prazul tãiat rondele, cu un strop de vin alb, zeamã de lãmâie şi puþin zahãr.
Pieptul de pui se frige pe grãtar în felii subţiri, stopit cu ulei, sare şi piper.
Ciupercile se spalã şi se taie în lamele. Se vor folosi crude !
Feliile de pâine se ung cu ulei, sare piper şi se frig pe grãtar pentru a obţine crutoane.
Se combinã pe farfurie un strat de salatã verde stoarsã de marinatã, se presarã deasupra ciuperci, felii de Kaiser, feliuţe de pui fript, praz caramelizat, crutoane şi se mai stropeşte cu marinata în care a stat salata verde. Deasupra se presarã pãtrunjel tocat şi rozmarin.

Niciun comentariu: