1.18.2013

Cârnaţi campioni

Dacă voi ghiciţi unde mă duc eu mâineee....
Deşi după titlu, bănuiesc subtil că vi-aţi dat deja seama.
Sunt la CONCURSUL DE FĂCUT CÂRNAŢI  organizat de către CĂMARA CU MIRODENII la Şag, lângă Timişoara, în incinta căminului cultural.
Sponsorul meu este RECOSEMTRACT  unde se produc faimoasele Mezeluri de Recaş.
M-am ortăcit cu ei, fiindcă au produse bune, chiar foarte bune şi lucrează în mod tradiţional.
Aşa că o să facem o pereche de campioni.
Am treiprezece kilograme de carne de porc, (zece de pulpă degresată şi trei de slănină de pe flancul porcului) două kilograme de oase de le genunchi şi 20 de metri de maţe.
Să nu vă aşteptaţi să vedeţi la mine maşină de tocat !
Totul se va face cu satârul pe tocător, nucă de ocnaş, de pirat, de bandit, dar cu efecte spectaculoase.
Am să toc tot cărnăraiul ăsta (cam două ceasuri o să dureze ) o să adaug un litru şi jumătate de supă de oase fierte cu sare, piper boabe, dafin şi strecurată, piper alb, piper roşu, cimbru, enibahar pisat, coriandru, busuioc şi măghiran. Cam un sfert de kilogram de zahăr, sare după gust (am sare de mină de la Turda) şi dacă observaţi, nici un strop de piper negru, nici un strop de usturoi, nici un strop de boia.
Am să frământ maiaua asta până o înebunesc, apoi am să o las să se macereze două ceasuri. La final, umplu maţele cu şpriţul şi am să fac cărnaţi lungi de o palmă.
Trebuie să îmi iasă fermi, albi la culoare cu gust dulce, iar atunci când îi perpelesc pe grătar trebuie să devină suculenţi şi plini de aromă.
Sunt nişte cârnaţi mai speciali, reţeta e nemţească iar la noi în familie se consumă fierţi în oţet cu miere şi ceapă multă. bratwurstsuppe se numeşte mâncarea şi e o chestie care îngraşă al naibii.
Dar ce-i un Bănăţan fără burtă?
Ori e beceag, ori puturos, ori prost.
Na, cam asta o să fac eu mâine, în plus mă întâlnesc cu prietenii, o să ne chefuim, o să gătim şi o să ne cuncurăm la tăiş de cuţit.
Sper că nu o să se lase cu răniţi, deşi mă gândesc că unii o să se lovească binişor cu paharul în gură, dar nu e nevoie de salvare. Rănile stea se vindecă urgent cu zeamă de varză şi mai o tură de cârnaţi fripâi pe grătar.
Vă invit pe cai doritori, să veniţi la o degustare şi să ne jurizaţi, fiindcă premile se dau în funcţie de opţiunile vizitatorilor.
Oricum ţineţi-mi pumnii, nu să gâştig ci să nu mîă fac de râs.


Niciun comentariu: