12.03.2012

Păstrăv împărătesc


Dacă doriţi o carte de la Uica Mihai, cu autograf bine înţeles, comandaţi la e-mail:
uica.mihai@gmail.com
Volumul are 128 de pagini şi este însoţit de un CD pe care găşiţi cartea în format electronic pentru tabletă, smartphone, kindle etc, precum şi încă o carte de bucate numită
REŢETE CU....
-10 EMISIUNI RADIOFONICE ÎN GRAI BĂNĂŢEAN
-UN VOLUM DE POEZIE
-UN VOLUM DE PROZE NOSTALGICE ŞI SATIRICE
Preţul unui volum este de 28 lei inclusiv taxele poştale iar plata se face prin ramburs.
Vă rog să specificaţi în e-mail NUMELE INTEGRAL AL PERSOANEI CĂREIA ÎI ADRESEZ AUTOGRAFUL !
Şi în loc de final, o reţetă şmecheră din volumul REŢETE CU:

 


Păstrăv împărătesc.

Iei păstrăvul, îl spinteci şi îl cureţi de intestine, apoi îl speli în apă rece amestecată cu zeamă de lămâie. Îl ştergi cu un prosop curat, apoi te chinui să îi vâri coada în gură şi să o fixezi aşa cu ajutorul unei scobitori. Păstrăvul care acum seamănă cu o coroniţă, vine aşezat în sita de cernut făină peste care pui un capac de oală şi aşezi acest aparat improvizat deasupra unei oale cu apă care clocoteşte. Cinci minute să stea păstrăvul în abur apoi scoate-l pe o farfurie. O să vezi că pielea lui se duce uşor jos şi rămâne carnea alb-trandafirie. Şi acum să ungi peştele cu unt topit amestecat cu sare, piper şi zeamă de lămâie, dar să ungi din belşug să nu fii zgârcit, iar deasupra să presari pătrunjel verde foarte fin tocat, în aşa fel încât să primească păstrăvul o piele falsă . Nu mai rămâne decât să îi scoţi scobitoarea înfiptă şi să îl serveşti la masă.

Niciun comentariu: