12.05.2012

Cina porcului

Da !
Mi-am pregătit cuţitele şi plec la Arad la evenimentul numit
CINA PORCULUI
care are loc în zilele de 7 şi 8 decembrie
găsiţi amănunte aici: 
 http://www.ccja.ro/pdf/_2012/s_cina.pdf
Alături de colegii mei din toată ţara voi face tot felul de "PORCĂRII" adică bunătăţi din carne de porc.
Tăiem 8 grăsuni, îi tranşăm şi în transformăm în comestibilităţi care mai de care.
Sângerete, caltaboş, lebăr, tobă, jumări, fripturi, borândău, cârnaţi de toate felurile, carne cu varză, supă de cârnaţi cu miere, ce mai lucruri numai unul şi unul.
Dar să vă arăt una din speciaţităţile mele, o bunătate de ruladă de carne pe care vi-o recomand şi vouă pentru seara de crăciun, când după post merge ceva uns:

Alegeţi o bucată de capac de pulpă cam de două kilograme, şi crestaţi-o din centimetru în centimetru în aşa fel încât să obţineţi multe buzunare de carne. Săraţi şi piperaţi doar simbolic, apoi umpleţi acele buzunare cu tocătură proaspătă rămasă de la cârnaţi, pătrunjel verde tocat, fâşiuţe de gogoşar din oţet şi feliuţe fine de usturoi.
Prindeţi buzunarele între ele cu scobitori, ungeţi bucata de pulpă cu ulei amestecat cu sare, piper, rozmarin, cimbru, mujdei de usturoi şi frigeţi-o pe grătar ori la cuptor în tavă, cu puţină apă. Eu personal recomand cuptorul, veţi obţine şi un sos brun minunat, iar carnea se va face mai bine.
Acum urmeată să luaţi felii de ceafă de circa 100-120 de grame, pe care să le băteţi bine cu ciocanul. Ungeţi feliile cu tocătură de cârnaţi, pătrunjel tocat mărunt, rădăcină de ţelină rasă, măsline dezosate, rulaţi-le şi fixaţi cu scobitori. Şi zvârrr cu ele pe grătar ori la cuptor alături de capacul de pulpă. Din când în când mai ungeţi cărnurile cu amestecul de ulei cu mirodenii, îndoit puţin cu vin alb sec, şi pregătiţi şi nişte cartofi copţi alături. Minune de minune fraţii mei !
 Murături pe lângă, un vin fiert cu scorţişoară, piper şi oregano, îndulcit cu miere şi tihnă în suflete.
Iaca-tă că are şi iarna asta schepsisurile ei !
Vă aştept la Arad, 
Că e neauă ori că ploaie
Uica frige la tigaie
But de porc gras împănat
Trai şi viaţă în Banat !!!





ŞI NU UITAŢI


Dacă doriţi o carte de la Uica Mihai, cu autograf bine înţeles, comandaţi la e-mail:
uica.mihai@gmail.com
Volumul are 128 de pagini şi este însoţit de un CD pe care găşiţi cartea în format electronic pentru tabletă, smartphone, kindle etc, precum şi încă o carte de bucate numită
REŢETE CU....
-10 EMISIUNI RADIOFONICE ÎN GRAI BĂNĂŢEAN
-UN VOLUM DE POEZIE
-UN VOLUM DE PROZE NOSTALGICE ŞI SATIRICE
Preţul unui volum este de 28 lei inclusiv taxele poştale iar plata se face prin ramburs.
Vă rog să specificaţi în e-mail NUMELE INTEGRAL AL PERSOANEI CĂREIA ÎI ADRESEZ AUTOGRAFUL, ADRESA ŞI CODUL POŞTAL !

Un comentariu:

bicicleta ktm spunea...

Abia astept sa mananc niste sarmalute aucm de sarbatori. Have fun de cina Porcului