Ce dacă vine toamna iară
Cu ploi, cu frunze, cu tăceri
În noi e-atâta primăvară
Cât douăzeci de primăveri
Pot în sfârşit astăzi, ignorând plumbul zilei şi ploaia ţârâitoare, să fac o avanpremieră a unui eveniment la care lucrez de două săptămâni:

GASTRO FEST TIMIŞOARA
23-25 NOIEMBRIE 2012
Organizator
Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş
În parteneriat cu
Asociaţia Naţională de
Gastronomie din România
Gazda evenimentului
Chef Cezar Munteanu
Maistru de ceremonii
Uica Mihai
Parteneri media
TVR Timişoara, TVR3, TVT89,
Radio Timişoara, Radio Zu, Radio Guerilla,
20 de site-uri culinare
Vineri
11.30-
deschiderea oficială a evenimentului (luări de cuvânt, expunere a
evenimentului, prezentarea participanţilor)
13.oo gala
maiştrilor în arta culinară (defilare pe covor roşu, prezentare palmares)
14.oo lansare de
carte virtuală (DVD) Uica Mihai, inaugurarea bucătăriei virtuale a bloggerilor
culinari
14.30- 17.oo
gastroshow- uri susţinute de Chef Cezar şi bucătarii ANGR ( 3 runde)
Sâmbătă
11.oo – demararea recordului GĂIGANA DE 1.000
DE OUĂ
13. oo –
omologarea recordului, degustare gratuită pentru participanţi
14.oo- 17.oo
gastroshowuri susţinute de ANGR (3 runde)
Seara, banchetul
participanţilor (un mic cocteil neprotocolar)
Duminică
11.oo- demararea
înscrierilor la concursul GOSPODINA DE AUR (conserve de casă, dulceţuri,
siropuri, murături)
13.oo- 14.oo
demonstraţie de gătit cu tigăile Delimano (Uica Mihai şi Chef Cezar)
14.oo- tombola
vizitatorilor, premii constând în cărţi şi ustensile de bucătărie
14.oo-
gastroshow-uri susţinute de ANGR (3 runde)
16.oo- 17.oo-
premirea Gospodinei de aur, decernarea unor distincţii şi diplome
participanţilor, încheierea oficială a evenimentului
Mai avem la dispoziţie aproape o lună pentru a definitiva lista participanţilor, a invitaţilor şi pentru a pune la punct micile amănunte care vor face picant acest eveniment.
Eu unul trag tare şi scriu în draci pentru a încheia la toţi nasturii O CARTE DE BUCATE VIRTUALĂ (adică un DVD cu două cărţi de bucate - BUCĂTĂRIND CU UICA MIHAI PRIN BANAT şi REŢETE CU DE TOATE, mai multe fişiere audio în grai bănăţean, mai multe videoclipuri bucătăriceşti, o galerie foto comentată şi o galerie a celor mai buni bloggeri culinari de limba română.
Încă mai "coc" modul de prezentare a găiganei uriaşe făcute din o mie de ouă şi îmi dă ghes inima să o fac din două mii, mă gândesc la un gastro- show în care să pregătesc împreună cu DELIMANO un meniu complet de prânz folosind dintr-o dată patru tigăi (aperitiv, consome, fel principal, desert) totul să dureze 30 de minute şi bucatele să fie gata concomitent. Ar fi ceva să reuşesc.
Şi vor mai fi surprize, mai ales că acest Gastro Fest va fi dominat de prezenţa unor Maiştri în Arta Culinară de primă mărime, precum şi de standurile expuse de cei mai prestigioşi reprezentanţi ai producătorilor de utilaje şi tehnologii gastronomice.
Ţineţi aproape de Uica Mihai şi veniţi măcar într-una din cele trei zile ale Gastro Festului, să vă îmbucuraţi sufletele !
18 comentarii:
Bravo Coane UICA!!!
Daca "puterile" ma tin, vin cu placere!
Oricum iti urez de pe acum BAFTA si DISTRACTIE LA MAXIM!
Frumos eveniment! Spor si sanatate Uica drag!
Bravo, trebuie sa vad cum fac sa scap de campania asta electorala, ca tare mi-e dor de Timisoara mea din facultate !!! Te tucam dulce pe tine si pe Nemtoaica ! La buna vedere !
Sper sa pot ajunge si eu. Foarte tare Festivalul.
Felicitari pentru aceasta idee minunata! Sper sa pot ajunge pe acolo.
Un eveniment pe cinste ! Pacat ca Timisoara-i asa departe!
Bravo! Si felicitari! Uite ca se pot organiza evenimente gastronomice frumoase si spumoase si fara ACEEA! Te imbratisez, va imbratisez si va urez bafta, bafta, bafta! Ceva vreme buna n-ar strica, voie buna si bucurie!
Tat Banatu-i fruncea!
Suna foarte interesant...ar fi o idee sa organizati cu aceasta ocazie si o intalnire a tuturor bloggerilor culinari din zona si nu numai, ce spuneti?
Asa cum , din timp in timp cei din zona capitalei au tot felul de actiuni comune, cred ca am putea si noi sa ne organizam in acest sens...
Tinem legatura si ne vedem acolo,
O zi frumoasa,
Daiana
Pentru SIMPLU ŞI BUN
În cele trei zile ale evenimentului vom avea o bucătărie virtuală a bloggerilor culinari. Este primul demers de acest gen, pe trei LCD de 1 metru si pe ecranul mare de 7 metri din exterior, vor fi prezentate non stop blogurile culinare prestigioase si nu doar, din spatiul de limbă română, vor fi invitaţi toţi bloggerii din zonă şi nu numai. Dorinţa mea este să promovez intens bloggeri culinari, aşa că începutul e făcut !
Sper sa aveti mult-mult succes cu acest eveniment de exceptie!
Observ ca toata lumea e entuziasmata. Multumesc in numele tuturor bloggerilor pentru preocuparea dumneavoastra de a ne promova. Trebuie sa-mi conving perechea (ceea ce de obicei reusesc :)) ) sa venim in vizita. Imi doresc foarte mult sa va reintalnesc.
Multa bafta si spor la lucru!
Felicitari si multa bafta in organizarea evenimentului!
Sunt perfect de acord cu Daiana, ar fi minunat sa existe o intalnire a bloggerilor din cand in cand, trebuie sa se poata si in zona asta nu doar la Bucuresti...
Spor la pregatiri, cu drag, Angela.
Ideea este grozava, cum va putem ajuta?
Inteleg ca blogarii vor gati in fata vizitatorilor?Va fi cu siguranta de mare impact! Cum se va desfasura partea aceasta din program?
O seara placuta,
Daiana
Wow ce frumos!
Imi pare tare rau ca Timisoara e atata de departe si vremea ciudata in perioada asta..pt a ajunge tocmai din iasi pana acolo, sa ne vedem ca si la Cluj! Tare frumos. Felicitari!
Doamna Gabriela, Berechet, vă rog să nu uitaţi că eu sunt membru ACEEA şi că prin intermediul Campionatului de Gătit am ajuns să cunosc cei mai buni bucătari din România şi din străinătate. ACEEA m-a susţinut atunci când eram bolnav grav de cancer şi nimeni nu mai dădea doi bani pe mine. MI-au fugit cei mai buni prieteni şi chiar şi duşmanii (deşi eu nu prea am dar e o vorbă din folclor).
Am rămas cu trei persoane care îmi sunt dragi până în pânzele albe: Veronica Mihoc, Radu Zărnescu şi Iulia Drăguţ.
Lor le datorez ieşirea mea din groapa unei disperări care era cât pe ce să mă înghită.
Uico, vin si eu, de-abia astept sa ne vigem ;-)
Trimiteți un comentariu