5.27.2018

Ciolane de porc alergat

Să- l alergi pe porc prin ogradă până se împiedică şi îşi rupe ciolanele. (Oh, Doamne ce sălbatic sună)
Şi atunci mai bine cumpără de la măcelărie două ciolane frumoase, ai grijă să nu fi fost porcul numai piele şi os, alergat de alt nebun prin jurul coteţului, pârleşte- le o dată preventiv, apoi pune- le să clocotească într- o salţă compusă din bere blondă amestecată cu supă de oase, sare,  piper boabe (cât mai multe boabe) morcov, pătrunjel, păstârnac, ceapă întreagă şi doar jumătate de ceas să clocotească oala ta.
Apoi scoate ciolanele porcului, unge- le cu ulei şi aşează-le într- o tavă adăugând in zeama în care au fiert strecurată şi preiveghează ca ciolanele să ste numai pe sfert în lichid.
Şi dă- i tava la cuptor la 170 de grade pentru două ceasuri şi din jumătate de ceas în jumătate de ceas, întoarce ciulanele să se gătească uniform.
Ai vreme să faci un piure din cartofi galbeni fierţi în coajă, pe care îl amesteci cu unt, ceapă călită, nucşoară, sare şi un strop de coriandru pisat. Formezi găluşte din pireul ăsta le aşezi lângă ciolanele scoase din tavă şi ce să te mai învăţ?
Că ştii şi singur.

Niciun comentariu: