5.25.2015

Tigaia monstruoasă

 Mai mâine nu-i răs- răs-poimâine şi se face SÂMBĂTĂ. Iar sâmbătă de cu zori, începe la Buziaş FESTIVALUL ZILELE VEVERIŢELOR. Şi uite cu ce vă aştept eu, cu un monstru de tigaie din oţel polişat, proaspăt ajunsă în bucătăria mea 
tocmai din Spania. Are un metru treizeci în diametru şi ieri, de probă, am gătit în ea 200 şi mai bine de porţii de papricaş de porc cu găluşte de făină albă. Mărturisesc cu mâna pe suflet că nicodată nu am lucrat cu o plăcere mai mare şi cu atâta spor. Am avut alături şi doi prieteni de ajutor, pe Seby şi pe Costin Bărbutz împreună cu soţia şi soacra. Şi ne-am papricăşit patru ceasuri la foc moale, de ne-a ieşit minunăţia de mâncare. Am folosit 30 de kilograme de carne de porc, 10 kilograme de ceapă, 5 kilograme de ardei, doi litri de ulei, doi litri de bulion, iar condimentele nu vi le spun fiindcă după aia ar trebui să vă ucid !
Tigaia, care este una de Paella, făcută de meseriaşi special pentru gătit urieşesc, este genială, găteşte uniform, conservă gusturile primare ale alimentelor şi nu arde, nu prinde, nu afumă. Un singur inconvenient are, e grea, voluminoasă şi până să o spăl, să o şterg în prosoape de in, să o ung cu ulei ca să nu ruginească, mă prinde amok- ul, şlogul şi furfănţeala. Dar merită, niciodată de la întoarcerea mea din Spania, acum 12 ani, nu am mai gătit aşa spectaculos.
Ia priviţi aici ce iese în monstruleţul ăsta de oţel:

Vă aştept sâmbătă şi duminică deci, la BUZIAŞ LA FESTIVALUL ZELELE VEVERIŢELOR, să vedeţi tigaia în funcţie şi să gustaţi din ce o să meremetisesc.
Amănunte vă mai dau eu, că mi-s că prea vă fac poftă.
Şi citiţi mai jos programul festivalului.Niciun comentariu: