10.11.2014

Zacusca monstru

Păi da !!!
Ne-am pus mintea u ceaunul uriaş pe care, în vederea recordului l-am dat pe mâna unui matematician care i-a calculat volumul confurm formulei V egal Pi er patrat ori înălţimea. A rezultat că dihania are 563. 000 de centimetri cubi, adică 563 de litri.
Brrr! Nici nu ştiam cu cine lucrez.
Aşa că m-am aruncat cu capul înainte în zacuscă.




Echipa de băieţi de la  CENTRUL DE REEDUCARE BUZIAŞ cu care am lucrat cot la cot. Ne-am împrietenit urgent şi definitiv şi i-am rebotezat pe placul inimi mele bucătăriceşti: SOLNIŢĂ, PIPERNIŢĂ şi ARDEI IUTE.


Ei au turnat 12 litri de ulei în matahala de ceaun şi prima tranşă de legume 


Şi ultima bineînţeles...

200 de kilograme de ceapă, 100 de gogoşari, 100 de ardei din două sorturi, 200 de kilograme de vintete şi 50 de kilograme de rădăcinoase. Eu am controlat consistenţa cu sufletul la gură...

Apoi l-am lăsat pe ceaun să bolborosească singur...


Şi m-am dus să frig 45 de kile de jumări, fiindcă zacusca neunsă nu se cheamă mâncare, ci chin.



I-am dat gustul final

Am chemat juriul: Directorul Intreprinderii Balneare Buziaş, domnul Sorin Munteanu şi Redactorul-şef al TVR Timişoara , domnul Florin Mihoc


Am gustat eu de probă ca să adeveresc precum că nu conţine gaze de şist...



Apoi dânşii ca să demonstreze că nu se moare din asta !

Concluzia finală a fost că: UICA MIHAI A FĂCUT RECORD MONDIAL ŞI A PREGĂTIT O ZACUSCĂ ETNOBOTANICĂ. DEOARECE CREEAZĂ DEPENDENŢĂ !!!

Mâine repet figura, vă aştept la Buziaş. În plus am Ciorbă de peşte (somn şi crap) Papricaş dintr-un berbecut de 45 de kilograme şi încă un papricaş de porc cu afumătură şi găluşte de făină albă.
Nu rataţi că mai trece un an până repet figura !!!

Un comentariu:

violeta spunea...

Bravoooooo ! Sunteti cei mai buni !!!!