1.02.2014

Revelion 2014

Revelionul a fost ca o apă mare în care era să ne înecăm. Am gătit toată ziua ultimă a lui 2013 şi am mâncat toată ziua primă a lui 2014.
Piftie niţel mai fandosită, umplută cu pecie fiartă, ouă, murături de putină, mezeluri şi prospături de porc, ouă umplute şi tot felul de alte farfastlâcuri. Succesurile cele mari le-a avut un cârnat afumat aşa de bun că ne-am bătut pe el şi l-am alergat prin farfurii. Băuturile cele de cuviinţă au fost răchia tare, vinul moale şi bere de la mama ei.
Ingredientul principal? Veselia, că aşa-i între prieteni, ne-aţinut voia bună treji şi drepţi ca lumânarea. Dar miezul nopţii ne-a prins la slujba de la biserică, apoi în centrul Buziaşului am băut şampanie cu Primarul şi cu Vicele, ne-am bucurat copilăreşte de artificii şi am văzut că lumea e frumoasă chiar şi în vremurile grele prin care ne chinuim să traversăm.
Iar la întoarcere, era masa întinsă din nou, purcel vietnamez, curcan, ruladă din pulpă de mistreţ umplută cu
ciupercuţe, sos brun, sos de hrean, tzaziki, mujdei şi un sos mai special despre care nu dau amănunte.
Sarmale, cât cuprinde, şi ce sarmale, monumentale, iar pentru dimineaţă bine înţeles Zeamă de Potroace, cu toate cărnurile în ea, porc, curcan, măruntaie şi cele de trebuinţă. Am mai fript către prânzişor, că doar s-a întins cheful, un crap uriaş de 5 kile, tăiat felii, prăjit în făină de mălai şi cu o garnitură de legume sotate. Iar piftia a mers ca unsă non stop, până s-a terminat răchia. Că nu ştiu de ce, piftia şi răchia sunt surori şi dacă le ai pe amândouă, nu îţi mai trebuie nimic.

Un comentariu:

constantinescu marin spunea...

Nici nu ma gandeam sa fie altfel nene Uica . Bravo si sa ne dea Domnul un an mai bun .Multa sanatate .