11.23.2013

Atentat la siguranţa naţională

Vă scriu aceste rânduri din arestul IPJ Timiş, unde am fost azvârlit astăzi dis-de-dimineaţă, de către mascaţii de la S:P:I:R.
Trebuie să îi mulţumesc colegului de celulă Juvete Prinţul Cocainei, care mi-a împrumutat Smartfonul lui să vă comunic acestea şi să fac un apel disperat, să faceţi pe dracu în patru să mă scoateţi de aici fiindcă altfel o mierlesc.


Azi dimineaţă pe la orele patru noaptea, au năvălit peste mine mascaţii de la poliţia antitero, cu cagule, cu mogule, cu trăgule, cu ce mai au ei în dotare, înarmaţi până în dinţi.
Mi-au spart uşa de la intrare cu berbecul de oţel, m-au culcat pe podea în bucătărie (preparam un sos secret de valeriană cu ghimbir) m-au încătuşat şi mi-au întors casa pe dos.
Cu ei erau şi patru procurori, unul de la DNA, unul de la ANI, unul de la Parchetul General, iar al patrulea era un puţoi angajat pe pile, care le căra genţile.
Mi-au arătat un mandat scris cu mâna pe hârtie de sac care încă mai avea urme de făină pe ea şi au făcut o percheziţie la sânge, m-au căutat până şi în gaura... ştiţi voi care!
La sfârşit mi-au confiscat din cămară, douăzeci de metri de cârnaţi de porc, unsprezece de oaie, cinci slănini afumate, un jambon, două table de costiţă, şi mai multe bucăţi de guşă frecată cu boia. Au mai pus sub sechestru canta cea mare cu cârnaţi în untură, o jumătate de oaie făcută pastramă şi un smoc întreg de cârnaţi olteneşti înveliţi în frunze de porumb fierte în zeamă de varză.
M-au cărat la arest cu o dubă hodorogită, culcat pe jos alături de sacii cu mezeluri şi m-au azvârlit în celulă aşa cum eram, în pijama cu şorţul şi tichia  de bucătar pe mine.
Unul dintre procurori mi-a citit capetele de acuzare ce mi se aduc şi mi-au dat voie să dau un telefon  ca să îmi caut un avocat.
Dar eu am sunat-o pe Nemţoaică şi i-am spus să se ducă la afumătoare în fundul curţii să ia de acolo cârnaţii, babicul şi sângereţii, şi să-i ducă să-i ascundă pe la prieteni până m-oi întoarce acasă... dacă m-oi mai întoarce.
Fiindcă e groasă rău fraţilor au fost făcute mai multe denunţuri pe seama mea şi vă citez:
-Asociaţia Naţională a Mezelarilor şi Cârnăţarilor m-a acuzat de subminarea economiei naţionale, fiindcă îi învăţ pe cititori să îşi facă singuri mezeluri de casă şi să nu mai cumpere din alea făcute pe bandă rulantă şi vândute în magazin.
-Asociaţia Naţională a Importatorilor de  Carne m-a acuzat la atentat împotriva relaţiilor bilaterale cu Uniunea Europeană fiindcă militez la consumul cărnii provenite din şeptelul românesc şi resping carnea congelată din UE.
-Asociaţia Naţională de Luptă Înpotriva Drogurilor, m-a acuzat că atentez la sănătatea şi integritatea românilor, fiindcă produc cârnaţi şi mezeluri etnobotanice, care crează dependenţă.
-Biserica Ortodoxă Română, m-a afurisit şi m-a excomunicat şi mă acuză de trădare naţională fiindcă învăţ românii să mănânce mezeluri în Postul Crăciunului şi propovăduiesc dezmăţul culinar pe toate canalele TV, Radio şi Internet.
În baza acestor denunţuri am fost acuzat în baza codului penal, codului civil şi codului circulaţiei, de atentat la siguranţa naţională şi risc o pedeapsă de douzăzeci de ani cu executare într-o puşcărie de maximă siguranţă.
Aşa că vă rog, uniţi-vă toţi iubitorii de mezeluri, puneţi mână de la mână şi angajaţi pe avocaţii lui nea Jiji Becali să mă scoată dracului de aici, până nu mă toacă ăştia mărunt- mărunt şi mă fac ghiudem.
Vă mulţumesc din suflet şi aştept în fundul celulei un semn de la voi.
(Stau în fundul celulei să nu mă atace ăilalţi deţinuţi, fiindcă în îmbulzeala aia cu mascaţii, am reuşit să îmi ascund în şosete o bucată de caltaboş, una de tobă  şi un cârnat cu rozmarin).

13 comentarii:

Anonim spunea...

dute dracu de bou cu mascatii tai ca mai speriat

Uica Mihai spunea...

Cel mai frumos compliment pe care l-am primit în viaţa mea. Să mă fac bou şi să mă duc la dracu în aceeaşi frază. Sunt încântat, mulţam fain !

violeta spunea...

Mai , Uica draga , sunt aproape de acord cu "anonimu' " !1 Si eu , dupa prinele vorbe "o cam bagasem pe maneca " , dar cum deja te stiu , m-am gandit ca faci pe strulubaticu'cu noi ! Fain de tot !o zi buna -"n fund de celula " !!!

bogdanleon spunea...

Ce viata antrenanta aveti. Din ce pare o gluma facuta, bineinteles, la odihna acelor carneturi, ce s-au pus pavaza portii stomacului destept, se va fi facand motiv sigur de intemnitare trainica, printre povestile culinare romanesti, fara vreun chip de evadare sau eliberare. Cat despre mesaje, ele ar trebui sa curga lin, inspre domolire si afanare ale spiritului pur romanesc. Va apreciez efortul de a fi autentic, si mai presus de a fi banatean, de a fi de folos tuturor celor ce gusta si cate o poveste.

GIGI da la JABAR spunea...

naroc bun uico oriunge-ai fii ai avut naroc, ca nu t-or gasat sa cazanu da rachie si frundzalii da dohan insarace sub stresana casaa sau in sura ca le-ar fi loat sa palea s-ai fii stat mai mult la varmeghe.......SANATACE MULTA sa ptr ai care nu intaleg dialectu

Coroneantu.. spunea...

ma uico ne-ai spamantat!!iubesc emisiunile tale..si esti foarte "sod"sanatace iti dorim toti locuitorii de pe malu dunarii,,.

Anonim spunea...

Ma speriasem, dar acum mi-a venit inima la loc!Sa fiti sanatos!Numai bine! nela

Merișor spunea...

Vaaaai, nu stiam daca sa cred, sa nu cred..... Trebuie sa facem un lant de carnati sa incercuim celula aia :))))

Anonim spunea...

Dumnezau la usa si Hergott la geam. Mai gata mo picat inima in Hozli. Nu ce lasa Feder Michl fii revolutionar !! Ce sutin din Nemtia....

Anonim spunea...

UICO FELICITARI --NU DUCI LIPSA DE INSPIRATIE SI TALENT --PROPUNEM --"NOI TOTI PRIETENI TAI DE PE FACEBOOK "--SA TE INSCRII IN PARLAMENTUL ROMANIEI --PE POST BE SEF --FIE EL SI DE PRESEDINTE S-AU PRIM MINISTRU --SA FACI LEGI SI IN FAVOAREA "PENSIONARILOR" SI SA STRINGI "FONDURI EUROPENE" PT CEI MULTI " PT CA GUVERNUL "NOSTRU " SI-A FACUT LEGI NUMAI IN FAVOAREA LOR --TOTUL LA SUPERLATIV --PE CIND AU UITAT DE NOI CEI CE AM CREZUT IN "SLOGANURILE LOR MINCINOASE " TE ROG UICO! DACA CANDIDEZI --AI VOTURILE A MILIOANE DE ROMANI --TOTI CE-I CE TE URMARIM PE TV .INCEARCA NU AI CE PIERDE ! SI DE PE ACUM MULT SUCCES !!!!!!!!!!!!

Uica Mihai spunea...

Dragul meu, nu mă poţi vedea pe mine în Parlament, sunt prea cinstit, prea încrezător şi prea direct. M-ar mânca Parlamentul de viu !!!

Dănuţ Pompierul cu opinie spunea...

Bine îţi fac. Tu cu mezelurile tale atentezi şi la piciorele male pline de gută. Dar dacă mă gândesc bine parcă ce nu e voie e mai bun.

Adi spunea...

Din surse neoficiale am aflat ca Uica a scapat dand spaga cuiva "mare" de pe la nu's ce agentie, vreo 20 de borcane de dulceata de ardei. Garantat cu asta scapati orice a-ti face...incercati!