10.21.2013

Pomana porcului la Racoviţa

Profităm de primăvara asta nebună care a venit în locul toamnei şi facem TĂIATUL PORCULUI CA ÎN BANAT, adică o ediţie a emisiunii SAREA ÎN BUCATE !!!
Filmăm la Racoviţa un sat gingaş ca o bombonieră din pustă, între Timişoara şi Lugoj, exact la mijlocul drumului, dar mai la margine de şosea. Un loc scăpat neatins cu tradiţiile conservate şi spiritul întreg..
Gazdele noastre, familia Mutaşcu. Mircea, un măcelar iute ca suveica şi cu ochi electronic la făcut mezeluri, Simona muierea lui frumoasă ca pictată cu pensula şi blândă ca o mâncare de post, iar şefa noastră va fi baba Steluţa care o să ne facă BORÂNDĂU CA LA POMANA PORCULUI, păturată, iar de restu nu vă mai povestesc fiindcă nu vreau să vă umpleţi de bale pe piept.
Porcul are 175 de kilograme, Nemţoaica vrea şorici neapărat altfel nu mă primeşte acasă, eu tânjesc după sângerete iar Vera o să se scalde în prospături. Pentru Iulius, cameramanul nostru am pregătit răchie fiartă cu piper din care o să beau eu prima dată şi dacă nu mi se face rău, îi dau să se înfrupte.
Mâine seară vă scriu despre ce porcării am făcut şi cum ne-am bălăcit în ele.
Până atunci....
























4 comentarii:

constantinescu marin spunea...

Mamaaaa , deja am intrat in sevraj ...

Marius-lugojanu' spunea...

Uico, ne deshidratam de la atita salivare....
Domnu sa aiba grija de ficatul tau ca eu astept Ignatu...
Sanatace si s-auzim numa da bine!
P.S. un soric as mai "testa" din cind in cind...

tot Marius -lugojanu spunea...

Adevaru ii ca nu prea imi place prima faza la taiatul porcului,dar dupa ce se scot organele din fiertura...se schimba placa.O mina de usturoi deja macinat(din ala pregatit ptr. cirnati) un pumn de sare pe coltu mesei ceva ficat si inima fiarta si deja sint in alta lume(lumea alora cu burta plina HI!HI!).
Si sa nu uit inainte de a face maglavaisu ptr cirnati merge o tuica mica(mare,depinde de gazda) si apoi o tuica dupa ce ii pus maglavaisu in matz si apoi un meter de cirnati fript in untura proaspata.... ioi deja deja tai zilele din calendar, mai ca la catanie!!!

violeta spunea...

Bravo ! Ne-ai luat din vreme sa nu uitam cumva de Sfintele Sarbatori , dar la sufletul nostru te-ai gandit ? Numai carnati visez si jumari ! Las -ca ti-o coc eu !!!