9.25.2013

Culesul viilor

Păi da, cum s-a terminat cu lucrul la cazanele de răchie, a început culesul viilor. Miroase a busuioacă şi razachie pe dealuri de visezi numai butii pliune ochi.
Iar eu sunt cărăuş pentru prieteni, duc coşărci încărcate cu Hamburg ori Otelă din dealul Silagiului la presa din curte. Şi curge mustul iar noi suntem lipicioşi ca hârtia de muşte.
Nu-i de nici o noimă mustul tinerel, aşa că tot cu răchie ne arănim că lucru greu cere beutură şi mâncare unsă.
Cât despre mâncare, ce să vă spun, coatoaiele de pui învelite în feliuţe de costiţă afumată şi coapte în cuptor pe uun pat de cartofi feliaţ, sunt o minune. Mai ales că am stropit cartofii cu ulei de porumb, sare, piper şi rozmarin, am pruftului totul cu un must străveziu mai acrişor iar lângă avem pită caldă şi salată de sfeclă.
Aşa să tot culegi la vie.
Iar de vorbit ne vorbim numai despre Festivalul Papricaşului, că numai două zile şi începe.
Iar noi vom fi tartori acolo şi o să ne facem de cap.

2 comentarii:

cristi Timisoara spunea...

Da unde-i pasrama de oaie ...???

cristi Timisoara spunea...

am scapat un 'T"