8.23.2013

Festivalul cătlanelor la Arad


Duminică sunt la Arad, la FESTIVALUL CĂTLANELOR.
Cum? Nu ştiţ ce este un cătlan?
Ceaun fraţii mei, ceaun, unu de dimensiuni Pantagruelice  în care se găteşte de mama focului şi poate hrăni- dacă bucătarul e de mâna întâi- două sute de flămânzi, ca pe nimic.
Festivalul ăsta are tradiţie deja e cunoscut ca un cal breaz mai ales că aici vin numai bucătari cu ştaif şi carte, campioni de campioni şi fiecare se dă mai cu moţ şi mai breaz, fiindcă frate, dacă nu ai orgoliu nu eşti bucătar.
Iaca-tă, aşa arată un cătlan gata de servit !
 Aici, la ediţia de anul trecut, prietenul meu CRISTI BOROD, vestitul BUCĂTAR MANIAC împarte gulaşul trudit pofticioşilor...

 ... după ce a lopătat o diimineaţă întreagă.

 Eu lucrez cu altfel de ceaune...

 ... la altă scară...

... fiindcă sunt cel mai grozav dintre toţi !!! (sper că mă crede cineva !)


Dar anul ăsta o să mă joc la arad cu două cătlane de astea care mi se par de jucărie.
O vedeţi pe Miki Vârtop cum mă sucăleşte că am pus vin în gulaş?
Din păcate ea nu vine cu mine aşa că o să scap nebătut.


DAR HAI SĂ VĂ SPUN CE GĂTESC:
Un cătlan va fi plin cu Sekely gulyas- adică 30 de kile de carne de porc, 5 de ceapă, 5 de ardei, 10 de varză dulce, 5 de cartofi albi, 5 de roşii date pe răzătoare.
Celălalt are compoziţia stranie a uni ghiveci porcesc, cu 30 de kilograme de pulpă de porc degresată, 5 de ceapă, 5 de ardei kapia, 7 de roşii, 5 de dovlecei, 5 de vinete.
Dar asta nu înseamnă nimic fără amestecul meu secret de mirodenii: sare de mină, piper boabe, cimbrişor de câmp, seminţe de ceapă neagră, pastă de boia de ardei frecată cu ulei de măsline, boabe de coriandru, rozmarin de la mine din grădină, dafin, mărar uscat pentru varză şi chimion mult pentru ghiveci.
Aşa că pofticioşilor vă aştept Duminică la Arad, la ştrandul de pe Mureş să gustaţi din minunile mele, să facem împreună o poză şi să şi bem ceva că doar n-o fi foc.

2 comentarii:

Dana spunea...

Ne faci sa salivam de fiecare data.
Spor la treaba!

violeta spunea...

Bafta,Uico !!! Stiu ca esti cel mai bun !!!