5.17.2013

Uica la doctori

Astăzi Buziaşul a intrat pe mâna doctorilor.
Adică pe mâini bune.
Are loc o întâlnire a medicilor homeopaţi, la care sunt prezenţi toate somităţile din domeniu.
Şi cum de trei ani mă solicită să le gătesc şi astăzi sunt în priză, pentru că mi-e drag să le pregătesc neaoş şi bun, cum ştie Uica.
Iată meniul de prânz:
Salată aperitiv din 4 sorturi de salată, leurdă, caş proaspăt, arahide tocate, seminţe de floarea soarelui cu un sos vinegretă simplu şi aromat doar puţin cu busuioc de grădină.

O ciorbă din sfârcuri de urzici, ştevie şi măcriş, cu multe rădăcinoase, dreasă cu borş moldovinesc şi oţet de mere.

Păstrăvi umpluţi cu pătrunjel proaspăt, unşi cu ulei presat la rece, împachetaţi în foi de varză şi înăbuşiţi la cuptor.
Lângă ei, mălai şi un pesto în care am pus în loc de busuioc, leurdă, seminţe de susan şi nuci prăjite la cuptor.

Desertul simplu, strudel cu cireşe şi căpşuni, lângă el sirop de căpşuni gelifiat, feliuţe de kiwi şi frişcă vegetală.

De băut?
Apă minerală de Buziaş.
Ei, nu eu !
Că eu am o sticlă de doi litri cu un vin alb sec, trăznet, adus de la crama din Silagiu, un vin care se numeşte la noi "Nu-i destul "

Vă ţucă uica, mă duc să bucătăricesc.

3 comentarii:

vdaiana spunea...

Uicaaaa, ce m-ai speriat cu titlul asta! Am crezut ca ai patit ceva, esti bolnav! Hiuh!

Rita Oarga spunea...

Fix ca Daiana, mi-am tinut respiratia de sperietura pana am apucat sa citesc primele randuri.
Spor la bucatarit! Bucatele astea sigur vor fi pe placul doctorilor.
Va imbratisez cu drag.

cierciu spunea...

hai hai ca faci bine.