4.12.2013

VINUL LA EL ACASĂ -VOLUMUL DOI


ZIUA A DOUA

Concurs pentru cunoscători !
Şi pentru băutori !
De vin... bine înţeles.

În perioada 
11.04.2013 ora 00.oo şi 17.04.2013 ora 24.oo
se desfăşoară la Uica Mihai pe blog un concurs pe citite şi pe degustate.
Regulamentul, este unul simplu de tot:
În fiecare zi la miez de noapte, este publicată o întrebare legată de
CEL MAI TARE EVENIMENT AL PRIMĂVERII
VINVEST
SALONUL INTERNAŢIONAL DE VINURI TIMIŞOARA.
Răspundeţi la întrebare printr-un comment  semnat cu numele real şi adresa de e-mail. 
Găsiţi sprijin substanţial, dând click pe afişul evenimentului care vă direcţionează spre site-ul cu informaţii complete.

Comment-urile vor fi contabilizate şi în funcţie de exactitatea lor vor determina clasamentul, adică locurile I, II şi III
În caz de egalitate, partajarea se va face printr-o tragere la sorţi clasică, adică numele candidaţilor vor fi scrise cu pixul pe coli de hârtie ruptă dintr-un caiet vechi, bileţelele vor fi puse în faimoasa pălărie a lui Uica Mihai şi extrase în ordine de către Nemţoaica de nevastă-sa!
Câştigătorii vor fi anunţaţi prin publicarea pe site şi prin e-mail în data de 18.04.2013
În ce constau premiile?
Premiile constau în ceva mişto de tot:
Câte o invitaţie de două persoane pentru intrare gratuită la Eveniment (echivalentul a 50 de leuţi), cu toate degustările de rigoare (îmi lasă gura apă deja!) plus o sticlă de vin premiat din partea unei podgorii de renume.
În plus, acolo daţi de Uica Mihai cu care puteţi sta la "givan" şi la un pahar de vin 
(de fapt mai multe).
Vreau să vă spun că în cadrul evenimentului punctul central este

DĂ CLICK PE AFIŞ !

GALA VINULUI PREMIUM
care încununează aniversarea de 10 ani a salonului !!!
Nu o rataţi !!!
Şi acum, cu urările de succes de rigoare iată prima întrebare:

DE CÂŢI ANI ARE LOC VINVEST- SALONUL INTERNAŢIONAL DE VINURI TIMIŞOARA ?


Şi acum, reţeta antemergătoare vinului, ca să fie treaba bună şi masa bogată !

CEAPĂ UMPLUTĂ CU… CEAPĂ

Luăm 6 cepe mari (cele mai mari) şi curăţate de foile lor, le opărim uşurel în apă cu sare, oţet şi zahăr. Scopul acestei operaţii este de a le înmuia pentru a se lăsa uşor fasonate, precum şi să mai tăiem din iuţeala lor specifică.
Acum, dacă s-au răcit, tăiem deasupra un capac (ca la roşiile umplute) şi scobim trupul cepelor pentru a face din ele nişte cupe încăpătoare.
Ceapa rămasă de la scobit, se toacă mărunt şi vine trasă la tigaie cu puţin unt amestecat cu o lingură de ulei.
Asezonăm această călitură cu sare, piper şi boia, adăugăm doar un strop de smântână şi înăbuşim puţin.
Cu această maia umplem cupele de ceapă, le mai ungem puţin cu unt şi la aşezăm într-o tavă cu puţin lichid, fie apă, fie un vin alb sec. Dar mai bine vin fiindcă ceapa e o legumă nobilă.
Şi tava să stea în cuptor până cepele se rumenesc frumos şi au aromă de friptură falsă.
Şi le scoatem pe farfurie presărate din belşug cu pătrunjel verde, alături de mămăligă fierbinte şi nişte ochiuri de ouă. Mai adăugăm unt şi pregătim pentru după, un vin dulce de butuc, sângeriu şi gros în făptură. Că fără vin, nu se poate.

2 comentarii:

Pop Cristian spunea...

Salonul Vinvest are loc de 9 ani din anul 2004 ,anul acesta se sarbatoreste a 10-a editie.

Pop Cristian:cristi_cool_tm@yahoo.com

Pop Cristian spunea...

completare :anul acesta este anul 10 de VIN VEST

Pop Cristian:cristi_cool_tm@yahoo.com