2.05.2013

Meniu pescăresc

TRIOLET PESCĂRESC

O improvizaţie la fel de serală, ca cele din ultimele zile, peşte din belşug, gătit simplu şi rapid.
Nu a fost nevoie de garnituri, doar o scordolea falsă (alune făcute făină în maşina de râşnit cafea, usturoi, miez de pâine muiat în vin alb, ulei de măsline, sare şi piper) sos de ouă cu capere şi mămăligă cât încape.
Am avut beutură parşivă, adică numai apă minerală de la izvorul Moş Bâzâieş dreasă cu lămâie iar drept desert am mâncat kiwi şi portocale. Se pare că ne-a priit de minune, după o jumătate de ceas eram flămânzi din nou dar peşte ioc, nu mai era, aşa că am fript cârnaţi... mămăligă mai rămăsese !
Dar acum reţetele trioletului:
Păstrăvii: evisceraţi, curăţaţi, săraţi pipăraţi, încolociţi cu coada în gură, puşi ăn sită, sita pe o oală cu apă ce clocoteşte, deasupra un capac, un sfert de ceas, gata.
Şalăul: fileurile înfăinate, sărate- pipărate, trase la tigaie în unt doar pe trei sfert, mutate în tavă, napate cu sos alb, caşcaval ras, cinci minute la 220 de grade.
Crapul: rondelele date prin făină albă, ou bătut, din nou făină albă frecată cu bere, sare, piper, făină de muştar, cimbru uscat, prăjite la foc moale în tigaie cu ulei mult, sub capac, stoarse pe un şervet de in.
Totul fierbinte, mămăliga vârtoasă, scordoleaua cremoasă, apa rece, lămâie multă.
A naibii viaţă, mi s-a lungit limba de un cot după un pahar de vin, dar Nemţoaica avea o privire criminală !

2 comentarii:

pansy spunea...

cu mine,facem un cvartet!

Mircea Popescu spunea...

Dar, asta-i crima curata, sa lasi bunatate de peste sa se zbata intr-un pahar de apa cu lamaie :)))