11.28.2012

Cartea mea

Nu ştiam pentru ce sunt cărţile, cine le-a inventat, la ce folosesc ele.
De ce se apucă unii oameni să le scrie, aşa dintr-o dată şi de ce alţi oameni se apucă să le citească.
Am stat de vorbă cu mai mulţi colegi de breaslă întrebându-i:
Mă tu de ce scrii ?
Vreau să fac lumea mai bună, mi-a răspuns unul, trebuie să las o mărturie pentru etarnitate, a reflectat altul, dar cei mai mulţi dintre cei mulţi, m-au privit crunt genul "te bag undeva" , au ridicat din umeri şi au plecat să se îmbete.
Vedeţi voi cică întrebarea mea ar fi sunat cam aşa: mă tu de ce naiba scrii că n-ai pic de har...
Şi într-o zi, dintr-o străfulgerare am înţeles de ce scriu oamenii.
Ori cel puţin de ce scriu eu.
Din egoism, sunt un egoist feroce care scrie să îşi satisfacă poftele animalice ale sufletului.
Aşternerea de imagini pe hârtie este pentru mine ca actul reproductiv. Din egoism vreau să mă multiplic să devin mai mulţi, cât mai mulţi.
Că doar fiinţa mea nu îmi ajunge.
Am început să citesc la o vârstă fragedă, înainte de a merge la şcoală, iar din clasa a cincea m-am trezit că încep să scriu.
Cu furie, cu pasiune, cu spasme scriitoriceşti autentice.
Şi iacă-tă sunt 46 de ani de atunci şi habar nu am dacă o să mă opresc până oi pune mâinile pe piept.
Acum, că ne-am lămurit, vă invit să comandaţi ultima mea carte, BUCĂTĂRIND CU UICA PRIN BANAT.

Dacă doriţi o carte de la Uica Mihai, cu autograf bine înţeles, comandaţi la e-mail:
uica.mihai@gmail.com
Volumul are 128 de pagini şi este însoţit de un CD pe care găşiţi cartea în format electronic pentru tabletă, smartphone, kindle etc, precum şi încă o carte de bucate numită
REŢETE CU....
-10 EMISIUNI RADIOFONICE ÎN GRAI BĂNĂŢEAN
-UN VOLUM DE POEZIE
-UN VOLUM DE PROZE NOSTALGICE ŞI SATIRICE
Preţul unui volum este de 28 lei inclusiv taxele poştale iar plata se face prin ramburs.
Vă rog să specificaţi în e-mail NUMELE INTEGRAL AL PERSOANEI CĂREIA ÎI ADRESEZ AUTOGRAFUL !

Şi să vă dau acum şi o reţetă mai şmecheră, una dintre cele pe care o găsiţi pe CD:
 


Ouă fierte în pijama

Fierbe 6 ouă tari şi lasă- le decojite să se răcească bine în frigider, ca să fie tari.
Străpunge fiecare ou cu o frigăruie de grătar şi tăvăleşte-l prin făină albă amestecată cu sare şi piper, apoi prin ou bătut amestecat cu puţin iaurt, iar la urmă prin pesmet. Prăjeşte-l ţinându-l de frigăruie şi rotindu-l, în baie de ulei adânc, extrem de fierbinte. Apoi lasă fiecare ou să se odihnească pe şerveţel de hârtie şi să îşi scurgă uleiul surplus. Reia procedura o dată şi încă o dată şi încă o dată, până te plictiseşti.
Acum ia ouăle răcite uşor, taie-le în două şi aşează-le pe un pat de salată verde fâşii, asezonată cu sare, piper, suc de lămâie şi ulei de măsline. Presară jur împrejur nuci prăjite lejer în cuptor şi sfărâmate cu sucitorul de tăiţei, sămburi de pistazzia săraţi, seminţe de doveleac şi arahide prăjite date prin boia . Mai adugă un pumn de măsline dezosate, firişoare de creson şi serveşte la masă alături de un sos olandez şi pâine cu cereale. Aici bună este o bere rece din sortul acela numit Hefe, adică bogată în drojdie, ori un vermut italienesc făcut şpriţ cu Fanta.

2 comentarii:

debt collection spunea...

Felicitari penru carte! Efortul a fost pe masura!

Liana10 spunea...

Faina carte ai scos uico, tare ma bucur ca o am si eu cu autograful tau si cu-al nemtoanei ;-) Sa traiti mult si bine, sa fiti sanatosi si sa ne mai intalnim cu drag si cu alte ocazii! Va tzuc cu drag!