6.29.2012

Pâinea noastră cea de toate zilele

Pâinea noastră cea de toate zilele.

- o tentativă de record mondial -

Banatul acesta, aşa cum l-a făcut Dumnezeu, e o felie de rai din care au încercat să se înfrupte seminţii ale pământului, jiduindu-i frumuseţea şi gustul de trai fericit.

Dar Banatul nu s-a lăsat cucerit, ci el s-a dat singur şi de bună voie oamenilor care s-au aşezat între Mureş, Timiş şi Caraş lucrând pământul, construind cetăţi, oraşe, sate şi cătune. Şi mai ales ridicând Banatul la rangul de ţară cu lapte şi miere.

Numiţi Bănăţeni, oamenii aceştia trăitori în cea mai mănoasă câmpie a României, provin din zece etnii şi trăiesc de sute de ani împreună şi de-laolaltă, muncind, veselindu-se în pace şi bună înţelegere.

Este o vorbă la noi:

Toţi mâncăm aceeaşi pâine, dar fiecare în felul său.

Români, Maghiari, Germani, Sârbi, Bulgari, Ucraineni, Slovaci, Croaţi, Rromi, Evrei, fraţi într-u Banat.

Şi iată cum la Arad, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Duminică 1 Iulie, se adună aceste etnii la olaltă ca să facă un

sandwich uriaş care să devină Record Mondial.

Fiecare dintre etnii va avea o bucată de zece metri de pâine pe care o va prepara şi o va umple după specificul ei, prefăcând-o în sandwich.

Ne vom veseli şi vom lucra cot la cot, vom cânta fiecare pe glasul şi pre limba sa, vom bea schimbându-ne băuturile între noi, ne vom ţuca şi vom dansa, fie horă, fie bătută, fie ceardaş, fie lender vals ori sârbă, iar la urmă acest sandwich uriaş va fi împărţit tuturor celor care vor veni să asiste curioşi şi plini de pofte de mâncăioşi în cerul gurii.

Nu vă fie teamă, o să ne ajungă la toţi: am socotit că trebuie să ne iasă cel puţin două mii cinci sute de porţii.

Şi ca să fie mai interesantă toată povestea, am adăugat la aceste minorităţi, încă una mai firoscoasă şi care creşte în România.

Este vorba despre Bloggeri, copii cu sufletul de aur, cărora o să le dăm voie sa se joace şi să inventeze un sandwich cu care să ne rupa gura.

Aşa că o să avem un sandwich de 101 metri, ( un metru am să-l umplu eu cu o minunăţie inventată de mine şi a cărui secret nu îl spun la nimeni) din care vor mânca toţi cei prezenţi la Expo Arad, Duminică începând de la ora 13.oo

Şi toate acestea sunt posibile gratie unui sponsor generos care a făcut ca acest vis să devină aievea: REŢAUA DE MAGAZINE DE PROXIMITATE PROFI, locul în care te simţi acasă.

Şi deviza noastră cu care pornim la muncă şi la record este:

TOŢI MÂNCAM ACEEAŞI PÂINE,

FIECARE ÎN FELUL SĂU

IAR PROFI NE UNEŞTE

Un comentariu:

Marcela spunea...

Am vazut si eu poze cu sanwich-uri uriase dupa ce am citit acest articol si mi-a facut o foame de nedescris.Felicitari pentru cum a-ti organizat totul