1.19.2012

Fără reţetă astăzi

Mi-am închipuit o dată cum ar fi fost lumea dacă Dumnezeu ne-ar fi întocmit ca într-o poveste a Baronului Munchasen. Aceea în care el vorbeşte despre locuitorii din lună care au un stomac prevăzut cu uşiţă pe care o dată la treizeci de zile îl umplu cu alimente în stare brută şi în rest nu mai au nici o treabă.
Chiar mă întreb de ce nu am fost făcuţi aşa.
Dar îmi dau seama că Domnul, din dragoste pentru noi nu a vrut să ne lipsească de una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii. La naiba cu sloganurile ciudate gen " manânc ca să trăiesc nu trăiesc ca să mănânc", la naiba cu dieteticenii, cu reţetele de slăbit şi cu toate porcăriile avizate care te trag de mânecă atunci când te îndopi.
Eu fac parte din categoria "trăiesc să mă îmbuib" şi vă invit să veniţi în vizită la mine pe blog numai pe cei care simt la fel.
O să îmi facă o plăcere deosebită să mă adresez vouă, strigând de pe tastatură:
SĂNĂTATE MĂ ÎMBUIBAŢILOR !!!
Acum îmi închipui că vreţi şi o reţetă.
Ba să vă puneţi pofta în cui.
E plin internetul de feluri de mâncare de zece ori mai tari decât ale mele şi vă recomand numai să vă duceţi pe "culinar .ro" ori pe "culinario.ro" sau dacă preferaţi la Radu Popovici, Bucătar Maniac, Adi Hădean, Alison Trials, şi nici nu îi mai enumăr pe toţi.
Deşi e periculos, o să vă treziţi cu balele curgând pe bărbie în faţa monitorului.
Vă las şi mă duc la bucătărie să mă îmbuib.
Am o strachină plnă de fasole boabe pe care le-am fiert în supă de oase, le-am amestecat cu boabe de porumb din conservă, nişte feliuţe de costiţă prăjită, un strop de ardei iute, o ceapă feliată solzişori, iar deasupra am făcut o vinegretă din ulei de porumb, lămâie stoarsă, apă minerală şi pătrunjel verde. Sare, piper, coriandru şi doar un strop de boia. Şi o lipie coaptă aseară.
Na, că până la urmă tot vi-am dat o reţetă.

Un comentariu:

Nicoleta Maria spunea...

Multumesc! Suna tare bine reteta.