12.23.2010

MOARE ROMANIA ?

România în care trăiesc, s-a aruncat cu capul în jos de la balcon.
Acum se află pe patul de suferinţă privegheată la cap de o mie de talkshowuri in care i se cântă prohodul. Dar România nu moare. Are atâta viaţă în ea, cât o mie de Boc şi de Băsescu.
România mă are pe mine şi pe voi, toţi cei din eterul internetului, care rămânem întru veşnicie pe serverele de pe întreaga planetă. Să uităm un pic de noi înşine şi de scrierile noastre despre gastronomie şi lumea culinară. Să ne înmuiem pana în remuşcare şi în speranţă şi să scriem despre o Românie care nu se lasă îngenuncheată, care nu moare la comanda unor inepţi dintr-un partid de gumilastic, o Românie în care Bocul şi Băsescul, sunt doar virgule pe care istoria oricum le va şterge.
Apoi să revenim curaţi şi luminoşi în suflet la cratiţele şi tigăile noastre.
Aşa să ne ajute Dumnezeu !!!

5 comentarii:

Mihaela spunea...

Nu moare Romania, traieste in sufletul tuturor celor departe de ea, asa cum o stiu si asa cum vor sa si-o pastreze.

Nicole spunea...

Uica, Romania aia pe care o iubesti, aia a copilariei tale a murit de mult! Romania traieste, asemenea fostelor glorii, doar in amintirile celor plecati de mult din ea sau a visatorilor.
Romania de azi, eu, care sunt mult mai tanara, nu o mai recunosc. Asta nu e tara in care eu am crescut, dar stii, poate tara e aceeasi doar oamenii sunt altfel.
Pana anul trecut nu mi-a trecut prin minte ca ar trebui sa plec din Romania, dar stii ce, singurii care iubesc Romania sunt poate cei care nu traiesc in ea, si stii ce e mai groaznic? Ei nu ar mai putea trai o saptamana in Romania asta, de acum.
Nu sustin “hai sa facem ceva”,”sa fim uniti” ca sa mestec si eu aceeasi guma pe care au mestecat-o si altii inaintea mea! Cred ca este atat de tarziu pentru asta...nu putem sa devenim peste noapte luptatori daca nu am fost niciodata. Ma izolez pe zi ce trece, imi creez Romania mea, si pe zi ce trece, lumea asta devine mai mica. Atunci cand voi fi literalmente sufocata de lumea mea devenita mult prea stramta, voi pleca. Cu durere, cu regret, dar voi pleca. Romania nu mai inseamna de ceva vreme locul in care ma simt bine, si nu din cauza tarii, ci a oamenilor. Suntem needucati, grosolani si primitivi in tot ce facem. Sunt grosolani pentru ca putem si mai ales pentru ca asta, aici, este o marca a succesului. Nu putem zambi decat fals, nu suntem politicosi decat cu cei mai importanti decat noi, nu suntem milosi decat cand ne vede lumea. Nu ascultam dar vrem sa fim auziti.
Suntem din ce in ce mai rai si mai autosuficienti.
Copii de astazi nu stiu cine e Paunescu, nu au auzit de Minulescu, nu citesc dar vor sa dea la jurnalism. Nu stiu sa vb romana coerent dar toti au trecut in cv engleza f bine, vor “salar” mare pentru ca tot ceea ce ofera este foarte mult tupeu.
Tupeu este Romania de azi! Tupeul unei vanzatoare din mall care se uita la tine de sus pentru ca hainele tale nu au marca care trebuie, tupeul pietarului care se uita la tine si iti zambeste cand iti scumpeste marfa sub nas si te fura, tupeul nesfarsit al curvelor devenite doamne si tupeul unor hoti de a se numi domni.
Suntem toti doamne si domni, poleiti de aura noastra de autosuficienta, pe care dc o racai putintel cu unghia gasesti jeg, meltenism si foarte multa prostie.
Asta este Romania de astazi, si stii ce, pot sa inteleg de ce un om se poate arunca de la un balcon.

Jack T spunea...

Hallo Nea Mihai,

In citeva inimi mai träieste si Rominia..

@Nicole. Statementul täu aratä multä Dezamägire si pentru cä eu as te cunosc ca o Persoanä nationalistä stiu cä este sincer scris.
Ca sä iti fie amärealal si mai mare un pic pot sä-ti spun cä altundeva nu este incä altfel.
Cam peste tot in Lumea asta intilnesti Fenomenul ästa degenerativ.
Eu nu am mai väzut Rominia de 35 de Ani , da mä informez incontinuu de cam 20 de Ani, si pot sä-ti zic Traditiile se pierd peste tot.
Fac locul la Consum in orice formä. Asta este Darul Pietei libere !!
Mai gindestete cu plecatul..

Multe Salutäri vouä si un Cräciun fericit.

Jacob

Nicole spunea...

Stii Jacob, sunt foarte sincera cand iti spun ca Romania a murit. Stii de ce? Pentru ca noi, aici, traiam acum, astazi, nu ne gandim la ziua de maine. Nu stiu ce s-a intamplat sau cum s-a intamplat, dar am uitat sa visam, sa ne inchipuim ziua de maine. Noi nu ne facem planuri de viitor, nu putem gandi in viitor. Pentru noi ACUM si AICI este esenta trairii noastre. Nu visam ziua de maine, nu ne gandim ca imbatranim, nu gandim viitorul nostru. Si daca noi nici nu putem gandi, inchipui viitorul, tu crezi ca putem avea un VIITOR?
Statul loveste viitor si trecutul. Inmormanteaza batranii si avorteaza copiii. Pe batrani ii acuza ca risipesc resursele statului si ii vrea “iesiti din plata” iar copiilor le-au fost taiata alocatia, mamele sunt trimise la munca dupa 12 luni de stat cu copilul in conditiile in care natalitatea in Romania chiar este o problema. Tu ce crezi? Si stii ce ma doare cel mai rau? Ca toti avem bunici, parinti si unuii au copii: de ce nu urlam, de ce sta, de ce suportam, de ce?
Stii la ce ma gandeam acum cateva zile: ca cei care ne conduc sa fie osanditi la Romania. Sa fie legiferat faptul ca EI, conducatorii, odata confirmati in functii, sa nu poata parasi niciodata Romania, pentru nicio zi, nici ei, nici famiile lor. Stii de ce? Pentru ca pana si lor, le pute aici. Daca au un cos de stors sau o problem la coloana se trateaza la Viena, isi tin copii in strainatate la scoala in timp ce distrug sistematic sistemul de invatamant si cel sanitar. Pentru asta este din ce in ce mai greu de trait in Romania, nu pentru ca cei tineri nu mai citesc.

Jacob, mi-a placut la nebunie "Nea Mihai", ca si copii aia mici de veneam la usa cuiva sa ne dea mingea care ii cazuse in curte

MIMI spunea...

Craciun fericit,maestre!