1.14.2020

Raţă pe varză

Doar mâinile mi-au rămas tinere, cu degete subţiri, nervoase, aproape de pianist, înzestrate cu acea dexterita dobândită prin naştere. Dar dimineaţa, în oglinda de la baie îmi apare un bătrân cărunt, cu riduri evidente în colţul ochilor şi pe frunte, pete de ficate sub pleoape şi un zâmbet mohorât, mai mult rictus, mai mult amintire de zâmbet, pe buze.
Refuz să cred că sunt eu, în mine trăieşte un copil desfrânat care se contrazice cu imaginea aceea de bonom la vâsta senectuţii şi mânjesc oglinda din baie cu tot ce îmi pică la ndemână stricându- i stratul de argint.
Am preschimbat oglinda din baie de trei ori, dând vina pe ea pentru minciuna oglindita, dar nu am reuşit să schimb nimic. Asta doar până în ziua în care muza, mi-a şoptit la ureche: adevărata oglindă în care trebuie să priveşti, este cea a sufletului tău.
Şi de atunci mă piaptăn pe orbeşte, bărbieritul îl fac pe sponci pe pipăite şi iaca- tă mă simt cu totul mult mai tânăr.

                                                       Raţa pe varză

Dacă dobândeşti de la precupeţi un răţoi aşa la peste trei kile, cu târtiţa galbenă de grăsime şi pielea de culoare lumânării de împărtăşanie, să te apuci să îl dai clocotului într- o oală pântecoasă alături de morcovi, păstârnac, pătrunjel şi ţelină rădăcină, mai adăugând o lingură rasă de sare, boabe de piper, două foi de dafin şi două cuişoare înfipte într- o rădăcină de praz curtată de foile verzi ca să- i rămână numai miezul alb şi dulce.
Şi la clocot moale să fiarbă răţoiul ăsta bagabont, un ceas şi jumătate, cu capac pe treisfert aşezat deasupra.
O să îţi iasă o supă plină de bănuţi aurii de grăsime, cu un gust de tinereţe vârlavă şi duh de viaţă fără de moarte.
Iar în supa strecurată să pui tăiţei de casă, fir-de-păr, pe care doar o dată să-i clocoteşti, şi să îţi umpli blidele pântecoase cu zama asta duhovnică, presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Iar pe răţoi să îl aşezi într- o tavă orânduită cu varză călită, dimpreună cu ceapă albă, ardei capia tăiaţi fâşiuţe, mirodenii de gust după închipuirea ta, şi dacă ai făcut pat vârtos pentru răţoi, dă- l la cuptor pentru un ceas la foc iute să se îmbine gustul cărnii cu cel al căpăţânii murate şi să vezi minune de mâncare, simplă gustoasă şi credeţi- mă nici nu te mai gândeşti la oglindă şi la moşul oglindit de conturul ei.

4 comentarii:

Lucia spunea...

Am cumpărat ingredientele, urmează să pun în aplicare rețeta. Mulțumim pentru articol! Poftă bună!

Susan Benson spunea...

Bună ziua Doamnelor și domnilor, aveți nevoie de asistență financiară? Sunt Susan Benson. Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar.

Aveți nevoie de un împrumut de afaceri, împrumut personal, credit ipotecar sau un împrumut pentru a vă finaliza proiectul? Dacă răspunsul dvs. este da, vă voi recomanda să contactați firma mea. Oferim tot felul de servicii de împrumut, inclusiv împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt. Pentru mai multe informații, scrieți-ne prin e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) sau trimiteți-mi un mesaj direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns într-o clipă.

Suntem o companie cuprinzătoare de servicii financiare și ne angajăm să vă ajutăm să vă îndepliniți toate aspirațiile. Suntem specializați în furnizarea de soluții financiare structurate persoanelor fizice și companiilor în cel mai eficient și mai rapid mod.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să ne contactați pentru un împrumut;
* Comoditate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde.
* Suma flexibilă - decideți cât doriți să împrumutați.
* Finanțare directă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare.
* Rată de dobândă flexibilă - Rată de dobândă accesibilă de 3%.
* Rate de aprobare ridicate - Aveți șanse de 99,9% să obțineți împrumutul
* Rambursare flexibilă - Trebuie să alegeți data rambursării, fie săptămânal, lunar, fie anual, pe o durată de 1-30 de ani.
* Aplicație online simplă.
* Îndrumare și expertiză personalizate.
* Fără taxe ascunse

Nu pierdeți o oportunitate din cauza lipsei de finanțare. Contactați compania mea acum, vă putem ajuta cu un împrumut, deoarece am ajutat numeroase persoane și organizații care s-au confruntat cu dificultăți financiare în întreaga lume.

Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, vă rugăm să ne trimiteți cererea dvs. de împrumut prin
E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp / Telegramă: +447903159998

Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să își aducă clienții și sunt 100% protejați. În deplină încredere, vom lucra împreună pentru beneficiile tuturor părților implicate.

ISLAMIC REFINANCING LOAN COMPANY spunea...

VESTI BUNE VESTI BUNE
Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, de încredere și urgent? Căutarea dvs. de împrumut legitim se termină aici astăzi, deoarece suntem aici pentru a vă satisface nevoile financiare. Dacă vi s-a refuzat un împrumut de către bănci sau instituții financiare din orice motiv, nu vă mai faceți griji despre problemele dvs. financiare, deoarece suntem soluția pentru nenorocirea dvs. financiară. Am oferit miliarde (diferite valute) în împrumuturi de afaceri pentru peste 32.000 de proprietari de afaceri. Folosim propria noastră tehnologie de risc desemnată pentru a vă oferi împrumutul de afaceri potrivit, astfel încât să puteți crește treaba ta. oferim împrumuturi de toate tipurile cu o rată a dobânzii scăzută și, de asemenea, o durată  pentru a rambursa împrumutul Aveți un credit prost? Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? sau crezi că este necesar să începi o nouă afacere? Aveți un proiect neterminat din cauza finanțării slabe? Ai nevoie de bani pentru a investi într-o specialitate care să te avantajeze? ISLAMIC REFINANCING LOAN COMPANY
scopul este de a oferi servicii financiare profesionale excelente e_mail:[islamicrefinancing@gmail.com]

Loan Offer. spunea...

Ai nevoie de împrumut? imprumuturi personale? împrumuturi de afaceri? credite ipotecare? agricultură și finanțare de proiecte? acordam tot felul de imprumuturi la dobanda de 2%! Emailul de contact; (richardcosmos5@gmail.com)

Oferiți împrumuturi urgente.