12.17.2014

Târgul de iarnă Buziaş

Târgul de iarnă Buziaş

Gândit ca un eveniment minuscul, dar cu suflet mare bănăţenesc, Târgul nostru de iarnă nu îşi propune să copieze un model consacrat ci să creeze un model pentru oraşele mici de provincie, localităţile în care se conosc om cu persoană şi fiecare ştie tot ce mişcă. Vom avea standuri puţine dar înzestrate cu tot ce este specific iernii:
Prospături de porc, cârnaţi de toate soiurile, ceaune cu sarmale, fasole, gulaş şi papricaş, pomana porcului, cărnăraie fripte, plăcinte, cozonaci, cocături diverse mai ales mălai de ţară, vin şi răchie fiartă, fructe autohtone şi mai ales, mai ales vom avea prietenie pe care să o oferim gratis tuturor vizitatorilor.
Zilnic vor trece pe la noi coruri de colindători, vor cânta prietenii noştri folcloriştii, nu pe scenă, electronizat ci la rece şi între oameni pe scena adevărată a vieţii, avem de gând să dănţuim şi să bem împreună cu măsură şi cu responsabilitate...
Fiindcă asta de fapt înseamnă sărbătoarea fraţilor, să comunicăm, să relaţionăm, să stăm la givan unii cu alţii, să ne ţucăm şi să ne firitisim pentru anul care o să vină mai bun, mai bogat, mai frumos.
Asta vrem noi să înfiripăm la Buziaş, timid şi cu puteri mici, dar cu siguranţa că ne vom simţi bine, noi toţi cei care ne vom aduna în Parcul cu Veveriţe.
DETALII ŞI AMĂNUNTE GĂSIŢI AICI: https://www.facebook.com/events/766080150137868/?pnref=story
Vă întrebaţi ce este cu sigla Kotanyi de la capul postării?
Păi regele mirodeniilor din România, nu putea să lipsească de la evenimentul nostru principal
CONCURSUL DE FĂCUT CÂRNAŢI
Kotanyi oferă premiile câştigătorilor şi pune la dispoziţia concurenţilor mirodeniile necesare.
Astfel că în 21 Decembrie, în parcul din Buziaş, vom înfiripa o mică făbricuţă rustică de făcut cârnaţi.
Şi veniţi de vedeţi cu ochii voştri, că nu-i băsneală.
Aştept să vă înscrieţi la concurs, poate că ne daţi lecţii de făcut cârnaţi şi suflaţi toate premiile.
Curaj, începutul e greu, iar sfârşitul, cum ar zice Filozoful Sîma, de pomină...

Niciun comentariu: