11.25.2013

Bomba de calorii

O reţetă care dă peste cap metabolismul oricărei fiinţe vii, cu excepţia mea, care învăţat cu de-alde astea, a devenit imun.
PULPĂ DE PORC LA TAVĂ.

- Iei pulpa întreagă a unui porc şi o fasonezi frumos, tăind şi rotunjind marginile dinspre încheietură.
- Dai jos şi ciolanul de la încheietură, că e în plus.
- Crsetezi şoriciul cu un cuţit de filetat în romburi egale şi estetic închipuite, cu latura de un centimetru (treabî migălpasă de chinez bătrân.
- Faci o saramură din jumătate de litru de vin alb sec, un sfert del litru de ulei, un sfert de litru de apă minerală, sare, piper, cimbru, boia dulce, şi o lingură de chimion. Fierbi saramura şi o răceşti până pe la 40 de rade.
- Injectezi cu o seringă de veterinar (de la vaci) pulpa pe la încheieturi adânc, lângă os. Ungi şi pulpa în exterior bine de tot şi o aşezi în tavă cu restul de saramură.
O frigi timp de 3 ceasuri în cuptor, întorcând-o din jumătate în jumătate de ceas şi completezi cu apă, când lichiudul scade.
Când e moale şi cu şoriciul crocant (faci probe prin înţepare cu o frigăruie de bambus) o scoţi, o înveleşti în foi de varză- morman şi o laşi să se odihnească până ajunge la temperatura camerei.
Tai felii, pui lângă ea găluşte de cartofi, sos de hrean şi varză murată.
Să ai lângă tine colebil, carbbocif şi telefonul să poţi suna la salvare.

Un comentariu:

TeoBucatar spunea...

Traiasca-ti stilul bade Uica, vine omul sa vada cum se face bunatate de
de friptura si pleaca dupa o ora doar cu lectura si cu dorinta de a se intoarce maine :)
Sa ne traiesti sanatos, zi faina sa ai!