10.20.2013

Revenire

Are de acum Buziaşul un hotel de 4 stele ****


Se numeşte Phoenix şi este impecabil. 







Iar Uica Mihai a gătit ieri acolo la un seminar al MEDICILOR HOMEOPAŢI, care anual vin la noi pentru seminarii şi cursuri.
Şi iată ce am pregătit scurt şi cuprinzător pentru 55 de persoane, pofticioase, la fel ca mine:

Un aperitiv cu ouă de prepeliţă în sos de smântână cu hrean, ornate cu icre negre şi roşii, 5 feluri de zacuscă făcută de mine, cremă de conopidă, caş frământat cu ardei şi pătrunjel.

Gustare caldă, file de şalău tras la tigae apoi gratinat la cuptor, sos de capere şi orez basmati cu lapte de cocos şi şofran

Ciorbă de bureţi fierţi în lapte, cu dressing de iaurt, usturoi şi oţet de mere

Piept de curcan la tavă, cartofi cu rozmarin şi varză creaţă trasă la tigaie cu usturoi şi bulion.

Iar desertul a fost un tort uriaş de  kilograme, făcut de cea mai bună cofetăreasă din Timişoara.
Masa a fost un succes, farfuriile s-au raaaaas, iar la final am primit felicitări, medicii m-au chemat în sală şi mi-au declarat că într-sdevăr nu mint poporul cu televizorul, şi că în realitate arăt mai bine decât pe ecran.
Iar eu, ţanţoş, în 6tunică brodată, cu chimir şi aere de bănăţan ocoş, am dansat cu câteva doctoriţe şi le-am pupat pre dânsele.
ntr-uncuvânt, teama mea că m-am dezvăţat de munca în restaurant a pierit, am de gând să continui şi să devin bucătar aşezat.

3 comentarii:

Anonim spunea...

apetisant meniu. facut pentru romani din bucate romanesti dar s-au strecurat si unele luate de la alte popoare, ceeace arata, din nou, ce apucaturi adaptabile avem noi... as fi vrut sa fiu acolo. poate odata, cindva, undeva se va intimpla. cu drag, lidia

violeta spunea...

Nu pot sa-ti spun decat atat BRAVO !Ti-a trecut amocul si-ai lasat oamenii cu gura cascata .Vezi , se poate !!!!! Ma bucur ca esti bine ca ...prea erai mucalit zilele trecute . Sa ne traiesti !

Costi spunea...

E bine ca te-ai intors! Nu incerca sa te folosesti de tertipuri ca sa fii pe prima pagina! Lasa asta altor vedete de doi bani! Pasiunea unui pescar nu se stinge daca il prinde ploaia, daca rupe undita sau daca nu prinde nimic! Sanatace multa!