10.18.2013

Anunţ

Da, vine o vreme, spun vânătorii când îţi atârni puşca în cui şi începi să spui poveşti vânătoreşti.
Şi iată, a venit şi la mine vremea să agăţ ceaunele cele mari într-un cui înfipt în sufletul meu.
Am avut două experienţe triste, FESTIVALUL PAPRICAŞULUI unde mi-a plouat o zi întreagă în tigăi şi căldări, m-am îmbolnăvit de o viroză năzdrăvană şi am avut o pierdere de câteva zeci de milioane.
Iar a doua TOAMNA GUGULANILOR, un festival de cinci zile, unde vântul ne-a rupt două corturi, am mai adăugat la pierdere încă vreo douăzeci de milioane, bandiţii mi-au furat trei jamboane de porc de cam douăşpe kilograme bucata, o mulţime de cărţi şi murături.
Iar ploaia din ultima zi, m-a trântit în braţele virozelor din nou.
Aşa că, cu durere în suflet şi cu regretul celor aproape optesprezece ani petrecuţi prin târguri, festivaluri, rugi şi nedei, am luat hotărârea, de comun acord cu Nemţoaica, să pun sculele în pivniţă până mă hotărăsc ce fac cu ele şi de azi înainte nu voi mai găti în aer liber. Slavă domnului, am de gătit la televiziune, la chefuri şi petreceri, iar la mine în bucătărie mă pot juca bucătăreşte cât vreau.
Sunt sigur că nimeni nu o să îmi simtă lipsa, sunt pline pieţele şi târgurie de moştenitori de-ai mei care încearcă şi vor reuşi.
Numai că o să îmi fie cam ciudat să mă duc la braţ cu Nemţoaică să colind prin serbările astea în calitate de client,consumator ori musafir.
ŞI chiar mai ciudat să mănânc din mâna altuia, fiindcă de obicei nu fac asta, decât cu mare greutate şi numai dacă îl ştiu pe bucătar cu epoleţi pe umăr.
Dar eh ! orice învăţ are şi un dezvăţ !!!

11 comentarii:

Attila spunea...

Mihai, imi pare foarte rau, esti un om deosebit si acum cand am prins si eu gustul ceaunelor alaturi de tine, se termina.
Multa sanatate si ne vedem curand.
Pup-o pe Nemtoaica.

Dana spunea...

O Doamne! Sincer imi pare rau.
Gatitul in aer liber este motivul intalnirii noastre si ma bucur ca am avut acest noroc.
Va imbratisez pe amandoi.

Anonim spunea...

IMI PARE RAU DE DUREREA DIN SUFLETUL DVS. DAR ORICE NU MERGE ASA CUM NE DORIM ESTE UN INDEMN SA FACEM UN SALT INAINTE. SI VA FI BINE. CU DRAG SI SA ALUNGATI MIHNIREA. LIDIA

Nick Cristun spunea...

Toate cele bune Mihai! E o mare pierdere lipsa ta din peisajul targurilor si pietelor,dar,hey,important e sa te stim sanatos,bine si mereu prezent intre noi! Celor care au furat de la tine,sa le stea in gat si sa-i lovesca urginarea,trei zile si doi ani de-aci incolo,pe ei si toti ai lor care s-au degustat din munca ta cinstita! Si sa-i ia si dracu!
Te iubim Mihai!

violeta spunea...

Dumnezeu e mare , Uica ! Fa-te bine , da ceaunele jos din pod , lustruieste-le ca ...acu vine primavara si trebe s-o iei de la cap! Sanatate si numai bine pentru prieteni ca tine !

constantinescu marin spunea...

Nene Uica imi pare tare rau de pataniile dumitale . Sincer te cred si sant suparat si eu pt asta ,dar sper ca dupa un timp poate o sa-ti treaca supararea .Iti doresc insanatosire grabnica .

Ana spunea...

Uica, toate au o explicatie acolo sus. Prietenul nostru sirb avea o vorba: "Daca e sa mi se intimple ceva, sa fie ceva ce poate fi platit cu bani." Bine c-au luat suncile si nu ti-au dat in cap. Cind mi s-a intimplat asa ceva, am fost convinsa ca am scapat de ceva mai rau.

pansy spunea...

Imi pare rau ca ai patit ce zici ca ai patit.Dar cum ziceai orice invat are si dezvat.Si ma mai gandesc ca ti-o veni tie o noua idee !

Rita Oarga spunea...

Uica draga, sa te faci bine si sa dea Dumnezeu sa iti revii financiar si emotional dupa aceste patanii.
Imi pare rau sa vad ca munca depusa cu atat talent si cu multa daruire are un final atat de nefericit.
N-o sa pot uita niciodata bunatatea cu care m-ai scos din randul celor multi si mi-ai dat incredere in talentul meu mai mult decat oricine pe lumea asta. Iti multumesc din tot sufletul pentru asta.
Sper din toata inima ca dupa furtunile din toamna asta va iesi soarele stralucitor pe cararea vietii tale. Hei, ai putea vedea curcubeul fara furtuna?
Va trimit ganduri bune tie si doamnei Geta si va imbratisez cu mult, mult drag.

Unknown spunea...

Draga Uica imi pare tare rau de cele intamplate, dar sper si imi doresc sa nu renunti la ceaune deoarece imi doresc foarte mult sa ajung sa te cunosc pe dumneata si pe Nemtoaica. Sper ca la vara sa va gasesc cu ceaunele pe undeva prin tara, poate la Constanta. Sa te insanatosesti grabnic sa-ti revina buna dispozitie pentru ca mai este numai putin pana la Sfantul Mihail si Gavril si trebuie sa petrcem! Toate cele bune de la malul marii!

Miatlev spunea...

Merita sa continuati.