12.16.2012

Colindând internetul



Colindând internetul, ca pe uliţa satului, mă întâlnesc din cinci în cinci metri cu prieteni şi pretenari. Ne răsuflăm unul altuia, ne gratulăm, ne împărtăşim, ce păcat că nu putem şi bea o ţuică fiartă.
Dar n-o să treacă multă vreme şi o să ne putem ciocni cănuţele pe Feisbuc.
Până atunci, bem virtual, fiecare cu cănuţa şi monitorul său, dar să nu uităm că sunt şi avantaje.
Bunăoară, pe uliţa internetului nu ninge, nu plouă, nu e strop de polei. Gerul nu te sâcâie, nu trebuie să ai grijă de jăratecul sobei nici de motanul care a învăţat să deschidă singur uşa sărind cu labele ghemuite pe clanţă.
Dar bată-l potca, e plin de viruşi pe internet, gripă taiwaneză nu altceva şi să te ferească Dumnezeu de penele de curent, că rămâi fără uliţă.
Ori când mai cade câte un servăr.
Chiar mă gândesc, de ce domnule nu proptesc bine servăru ăla, cu ceva lemne, cu cărămizi, cu sârmă legată dimprejur, ca să nu mai cadă ?
Astăzi pe uliţa internetică, am dat de un prieten din cinereaţă, care s-a mutat de prea mult trai bun în Kanada.
Tot un drac, ori era la Reşiţa ori la Montreal, tot pe ulicioara feisbuc ne vedeam.
Dacian al meu deci, dacă s-a făcut Kanadian, ce credeţi că a descoperit el acolo în ediţie limitată?
Asta domnule:


Adică a pătruns clisa daco- romană în spaţiul Kanado- Franko- Commonwelt-ian iar Dacian al meu se simte pe pământul frunzei roşii de arţar ca şi cum ar fi găsit un prieten, o rudă şi trecutul său cu arbore genealogic cu tot.
Bravos ai noştrii, ne-am întins ca râia şi dacă am cucerit şi Kanada, nu mai am nici o grijă.
Dar fiindcă suntem mâncăi sadea şi mie îmi lasă gura apă numai privind potreaua cu ciozvârtă, vă dau o reţetă mai fandosită, de preparare a clisei pentru micul dejun:
Clisă îmbrobodită

Alege din butoiul cu varză acră, numai frunze mari cât urechea de elefant. Crestează bucata de clisă în pătrăţele până aproape de şorici, apoi fă-o pachet în frunzele de varză. Dar înfăşoară şi înfăşoară să fie gros stratul de varză şi măcar în douăzeci de foi să fie prinsă slănina. Trebuie să îţi iasă ca un fel de minge de rugby, la fel de mare şi lunguiaţă.
Acum aşează o piatră de râu curată pe fundul unei oale, pune mingea de rugbi să stea pe piatră şi fă o zeamă din jumătate apă, jumătate zeamă din butoi, mai adaugă câţiva ardei iuţi, un pahar de vin şi un păhărel de ulei de măsline. Pune oala să fiarbă la foc moale, cu capacul acoperit, timp de un ceas.
Şi sând scoţi afară, taie foile de varză desfăcute în fâşii, aşează-le coroniţă pe un talger şi în mijloc pune clisa. Dar cum eu unul sunt şmecher, lângă clisa aia pun întodeauna şi câteva bucăţi de cârnat proaspăt. Astfel, clisa împrumută din saftul reavăn al al cârnatului, iar cârnatul ia din aroma de fum a slăninuţei. Şi pe deasupra, ardeiul iute zăpăceşte totul şi aroma acestei mâncări de fruştiuc devine una memorabilă.
Adică oriunde ai emigra, în Kanada, în Australia, în Zanzibar, o iei cu tine peste tot şi tânjeşti permanent după ea.
Oh Doamne, Uliţa Internetului... 



 ŞI NU UITAŢI !!!

Dacă doriţi o carte de la Uica Mihai, cu autograf bine înţeles, comandaţi la e-mail:
uica.mihai@gmail.com

Volumul are 128 de pagini şi este însoţit de un CD pe care găsiţi cartea în format electronic pentru tabletă, smartphone, kindle etc, precum şi încă o carte de bucate numită
REŢETE CU....
-10 EMISIUNI RADIOFONICE ÎN GRAI BĂNĂŢEAN
-UN VOLUM DE POEZIE
-UN VOLUM DE PROZE NOSTALGICE ŞI SATIRICE
Preţul unui volum este de 28 lei inclusiv taxele poştale iar plata se face prin ramburs.
Vă rog să specificaţi în e-mail NUMELE INTEGRAL AL PERSOANEI CĂREIA ÎI ADRESEZ AUTOGRAFUL, ADRESA ŞI CODUL POŞTAL !

2 comentarii:

obat jantung khttp://t.co/Iy0ukbiPoroner spunea...

nice article,,,thanks for share!
keep posting and happy blogging!!

obat jantung koroner spunea...

nice article,,,thanks for share!
keep posting and happy blogging!!