10.20.2012

Improvizaţie de toamnă

La postarea de ieri mi-au făcut două fete commenturi:
Una că îi este tare dor de un papricaş...
Cealaltă că habar nu are ce gust are papricaşul fiindcă nu a mâncat nicodată.
Triste sunt amândouă, una tânjeşte iar cealaltă nu ştie.
De aceea le ţuc pe amândouă şi le îmbrăţişez de la distanţa internetică, pentru ca să le îmbunez sufletele.
Astăzi la mine în Buziaş e o toamnă dată mai mult în primăvară, a plouat două zile la rând şi pământul e reavăn, dimineaţa scoate aburi călduţi şi iarba în parc sclipeşte, de ca şi cum cete de goblini şi-ar fi scos dinţişorii verzi din ţărână. Mă plimb cu căţeaua Biba prin parc şi parcă suntem într-altă lume, deasupra noastră zboară veveriţele, pe alei pensionarii au un aer aşa de oficial şi de preţios, parcă sunt în serialul acela de comedie Bătrâni şi neliniştiţi.
Aşa că fug acasă să încing TIGAIA DELIMANO şi să pun de un prânz întârziat sau de o cină luată devreme.
Pun o lingură cu vârf de unt în tigaie, trântesc în el un cărnat uscat şi tare ca scândura pe care l-am hăcuit în două pe lung apoi în feliuţe fine, mai adaug un pumn de capere scoase din oţet, şi la urmă strachina plină vârf cu couscous de dinainte înmuiat în apă clocotită, limpezit în apă rece şi bine stors. Nu dau sare, nu dau piper, doar sos de soia întunecat (dark adică) şi la urmă puţină pastă de ardei iute. Mai adaug o lingură-două de apă, pun capac şi las să se umfle, cât timp fac eu o salată de varză proaspătă asezonată cu mărar, cimbru şi stropită cu ulei, oţet şi doar un strop de zeamă de la castraveţii muraţi.
Nu mănânc pâine la felul ăsta imporvizat, beau o stacană de vin şi vreau să mă tolănesc spre odihnă un ceas...
Dar căţeluşa biba mă trage de manşete şi latră enervată, aşa că îi fac pe voie şi plecăm iarăşi la o plimbare lungă prin parc. De data asta cu burţile pline şi doritori să prindem un goblin şi să îi smulgem dinţii cu cleştele...
Ia-ţi un Delimano de la ofertă, nu o să-ţi pară rău !!!
Uica garantează pentru asta !

2 comentarii:

Liana10 spunea...

Eu le am pe toate, uico ;-)

Uica Mihai spunea...

Bravo Liana, ai facut o investitie buna !