8.02.2012

Mâine ne vedem la TVR3

Mîine dimineaţă, adică vineri 3 August, am o emisiune în direct la TVR3 între orele 7 şi 9 dimineaţa, ca asisten al Veronicăi Mihoc, realizatoarea de la CA LA MAMA ACASĂ
Vom avea mulţi invitaţi, printre care şi pe Ducu Bertzi.
Mie mi s-a cerut să gătesc fără foc, ca să nu încălzesc studioul, aşa că am pregătit trei reţete, de vară pe care vi le dau în detaliu mai jos, fiindcă ştiu că mâine nu o să aveţi vreme să luaţi notiţe. Dar vă aştept dimineaţă şi pe sticlă, fiindcă am snoave ştiti importante şi am să şi cânt puţintel. Să nu vă speriaţi, nu rage un viţel (era să scriu BOU) uica face vocalize.

Gaspacho
- supă rece de tomate spaniolească-

Să iei un kilogram de roşii bine coapte, dezbracă-le de pieliţe şi scoate seminţele că sunt greu de mistuit. Să îţi rămână doar pulpa mustoasă pe car epudreaz-o cu sare, piper şi cimbru uscat. Tot aşa să faci şi cu un kilogram de castraveţi şi un ardei kapia roşu. Mai ai de căutat o căpăţână de usturoi, o jumătate de buchet de ţelină verde şi pune toate astea în blender, scurt şi la turţie mare. O să ai un fel de supă-piure aromată la care adaugă sare şi piper după gust, cinci linguri de ulei de măsline şi două de oţet de mere sau cel mai bun din seminţe de struguri.
Serveşte-o rece din frigider, cu felii de pâine prăjită, ori cum fac eu, turmând-o peste o mămăligă rămasă de ieri, adăugînd desupr şi o lingură de smântână prospătă.

Supă de castraveţi cu iaurt şi arahide

Curăţă doi castraveţi de coajă şi de seminţe, dă-i prin blender adăugînd trei linguri de ulei de măsline. Amestecă pasta aceasta cu un pahar mare de iaurt de la frigidere, adaugă mărar tocat mărunt, un strop de zeamă de lămâie şi un căţel de usturoi pisat. Pune în castron, desupra să presari feliuţe de castravete tăiat fin şi arahidele zdrobite cu sucitorul. Pâine proaspătă lângă şi la final mai cere o porţie !

Roşii umplute cu rădăcinoase şi ardei

Scobeşte cîteva roşii şi lasă-le să se scurgă cu gura în jos pe o tavă.
rade un morcov, o gulie, un castravete, o banană şi marinează-le cu ulei, oţet, sare, piper puţin curry şi feliuţe de ardei iute (dar nu prea iute). Să stea ele la înmuiat cam un ceas ca să îşi facă fibra dulce şi fină. Amestecă-le cu câteva linguri de smântână, mai asezonează cu sare şi piper, umple roşiile şi lasă-le la rece un ceas. Serveşte-le stropite cu ulei de măsline, lângă felii de pâne proaspăteă şi să ai un vin sec alb, să îl faci şpriţ dar nu cu borviz ci cu Fanta ori Mirinda.

3 comentarii:

Dana spunea...

Ne uitam cu siguranta. Gazpacho am facut acu 2zile iar sezonul asta am facut si o supa cu castraveti dar cu nuci!
Sunt cu ochii pe tine! Va pup.

Alice spunea...

hopa...ms de info...maine dimi..tvr3...felicitari maestre!

Dana spunea...

Ne-am uitat cu drag! Acelasi Uica hatru si o colega de platou foarte simpatica.