6.23.2012

Vacanţa lui Uica Mihai

Am încheiat o carte numită BUCĂTĂRIND CU UICA PRIN BANAT.
De astăzi încep lucrul la următoarea care se va numi BUCĂTĂRIND CU UICA PRIN EUROPA.
Cea de a treia este un colaj din reţetele mele adunate în cinci ani de producţii TV, radio şi colaborările la revista REDEŞTEPTAREA din Lugoj. Se va numi ÎN CUINĂ LA UICA MIHAI.
Revizuindu-mi materialele adunate de-a lungul vremii, am rămas uşor încântat de muzicalitatea textelor şi dezamăgit de echilibrul precar al reţetelor. Vreau să ofer cititorilor pogini de poveşti dar şi dictare gastronomică la milimetru. Şi în plus, am nevoie de fotografii, niciodată nu m-am descurcat în acest domeniu, de care mă tem şi pentru care se pare, nu am ochiul format.
Toate aceste cărţi se vor aduna în format media, pe 3 DVD-uri iar lansarea va avea loc în 8 Noiembrie, când împlinesc 55 de ani.
Până la această dată, am să mă concentrez pe muncă, am să îmi caut colaboratori, softişti şi fotografi, un recenzor de carte şi sponsori.
Nu ştiu de ce nu mi-a venit această idee de mai de mult, formatul electronic este cel mai ieftin, cel mai accesibil şi oricum, toţi prietenii, colaboratorii şi cunoscuţii mei, mânuiesc calculatorul mai bine decât tigaia.
Şi o să realizez şi un film despre ACEEA şi Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, pentru că aici de fapt, la etapele sale naţionale, se adună cei mai buni bucătari din România şi chiar din străinătate.
Şi ar fi păcat să nu vă fac cunoştiinţă cu ei, să nu vă prezint măiestria lor şi să vă introduc, măcar electronic, în raiul bucatelor gătite la superlativ.
Iată, cam asta e vacanţa 2012 a lui Uica Mihai.

2 comentarii:

FlyingRoo spunea...

Uica, e o idee minunata sa le publici electronic, in felul aceasta vom avea si noi acces la ele, noi fiind cei dinafara tarii evident.
Abia astept e-publicarea lor si sa-ti urez multi, multi ani inainte, sa fi sanatos si la punga gros...
Nina

FlyingRoo spunea...

Oh, am uitat ce era mai important - pune bre si mata un numar de acont, ceva, pe icea sau prin FB ca sa stie omul/oama unde ar putea sa te sponsorizeze, asa din toata saracia... sau macar o adresa, daca nu vrei sa-ti bati capu' cu aconturi, si vrei donatiile prin Moneygram/WesternUnion etc