3.14.2012

S-a zburlit Nemţoaica mea

Parcă m-a călcat un elefant pe spinare dragii mei, sunt fragmente de Uica Mihai. Şi în plus m-am certat brici cu Nemţoaica de nevastă-mea, pe tema gramajului milimetric la bagaje.
Fiindcă ne împachetăm să plecăm mâine la Iaşi unde are loc prima etapă a CAMPIONATULUI INTERNAŢIONAL DE GĂTIT ÎN AER LIBER !!!
Şi m-a pus Nemţoaica să îmi aleg custurile, tocătoarele şi găvanele pe care le bag în genţile de voiaj, calculându-mi ea kilograme forţă pe metru pătrat supra vectorul viteză ori cos de fi şi totul deîmpărţit la restul de pensie de pe card.
Şi o dată mi-au venit dracii şi am dat cu gentoiul cel mare de pământ şi am zis că o dau la ăla cu coarne şi io plec şi cu mâinile în buzunare la Iasi, doar cu o custură de briceag în sân şi mă descurc acolo la faţa locului, şi nici ţoale nu îmi trebuie că oi găsi eu o Moldoveancă să îmi dea împrumut chimeaşă şi izmene, iar de gătit o să gătesc într-un găvan furat de prin târg şi de servit bucatele pot închipui talere din scoarţa teilor din Copou.
Nu de la cel a lui Bădiţa Mihai Eminescu, că m-ar bate Sfinţii, ci din ce cei mai de pe la margine puşi de Simirad.
Şi Nemţoaica s-a uitat o dată urât la mine şi am încremenit fiindcă nu ştiţi ce scorpion de muiere zace în ea şi am fugit în cămară iuta-iuta şi am băut pe nărăsuflate o jumătate de răchie îndulcită cu miere.
Şi după aia m-am băgat în bucătărie cu o halcă de slănină scoasă din sare subsioară şi mi-am fript-o aşa natur, să o mănânc numai cu varză murată şi pită uscată de ieri că astăzi în dârdora plecării, am uitat să mai cumpăr.
Iar Nemţoaica a rămas ea să cântărească bagajele milimetric şi să le care după aia singură.
Că iu vin la Iaşi cu mânurile în jeb şi cu briceguţu în pozânar !!!
Şi ca să nu ziceţi că azi aţi venit la mine de pomană pe blog vă dau o reţetă pe sponci din ce mi-am prepus eu să gătesc în dulcele târg al Ieşilor.

Marmacotă cu chiteală di droaşte

Să iei o Marmacotă dar aşa mai grăscioară şi să o meterutuieşti cu trei dicococoace până se face rotopolipilă da să nu se prea milacucu fiindcă s-ar putea să se romodoacă.
Iar trei di droaşte cu toate alea pe ele se motrocesc uşurel-uşurel ca să nu le cadă toate fule.
Şi se amestecă dodoloş-motoloş-cocoloş şi se protocesc uroc ca să se bonomatare dar nu prea tare.
Şi pe o pileală se pun cu botoargele în sus şi se mai stropesc cu zagheamă şi doar un stop de rase. Şi dacă nu, nu !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Super reteta!