1.28.2012

Din cartofi şi din costiţă

Ca să vă totuşi stric seara de sâmbătă, postez iute-iute o reţetă.
Nu e a mea ci a Nemţoaicei aşa că are o jumătate din vină.

Pui să fiarbă cinci cartofi (ea pune şase) în coajă.
Îi răceşti aruncându-i brusc în apă rece, îi scoţi la fel de brusc de acolo, îi laşi să se zvânte un minut, apoi dai jos pielea de pe ei. Trei ouă fierte, curăţate şi răcite în frigorigider, se dau pe răzătoare, scopul fiind să obţii fulgi care se amestecă în piureul pe care îl faci din catofi. Mai adaugi o lingură zdravănă de unt, pătrunjel tocat, sare, piper, nucuşoară rasă şi freci ca nebunul să legi un pireu cremos. Dacă e nevoie mai dă-i cu unt.
Acum să iei felii de costiţă tăiate fin şi să le răsuceşti după deget ca să îţi iasă nişte cornete micuţe. Cu cât e costiţa mai groasă cu atât e cornetul mai adînc. Şî îl înţepeneşti să stea aşa, cu scobitori. Şi umple fiecare cornet cu piureul ăla, aşează toate cornetele într-o tavă, stropeşte cu vin, cu piper şi boia şi dă-i la cuptor la foc iute. Gratinare mai degrabă decât frigere.
Şi scoţi cornetele din tavă fierbinţi şi arunci scobitorile. Le aşezi pe un pat de varză călită şi dă-i cu bere şi dă-i cu bere şi dă-i cu bere.
Na s-a spart ghinionul.

Niciun comentariu: