5.08.2010

PITĂ POHĂITĂ CU PECMEZ



- pentru şase copii cuminţi care ascultă de mamele lor-

Trebuie să ai la îndemână:
O pită sau chiar două, tăiată în felii groase cât degetul de copil
Vre-o zece ouă sau baş cincisprezece
Un sfert de litră de lapte dulce dat în fiert
Un picuţ de sare, zahăr câte o linguriţă pentru fiecare ou, mai nişte scorţişoară şi un pic de nucşoară rasă.
Pecmezul trebuie să fie din acela bun fiert din toamnă numai din prune despieliţate şi îndulcit cu o ţîră miere.

Şi te apuci să baţi ouăle cu lapte, cu ţucăr şi cu mirodeniile alelalte, până se face ca o smântână mai groasă.
Şi iei fiecare felie de pâine de o treci prin pohăiala asta şi apoi o frigi în ulei încins până prinde culoarea aurie a jumărilor.
Şi pe fiecare felie ungi pecmez cu cuţitul şi mai presari puţină nucşoară.
Şi doamne atât îs de bune mai ales dacă le mănânci cu lapte rece sau cu un ceai de mentă care încă mai abureşte în şolul tău.

Niciun comentariu: