7.17.2017

Ţâmpi de pui în Laboş

Şi ţinând eu să am un vichend în care să nu gătesc de fel agonisindu-mi de-ale gurii prin autoinvitaţie pe la prieteni, m-am trezit că mai toată lumea e în concediu, plecată aiurea şi care încotro, aşa că a trebuit să mă duc la restaurant cu Nemţoaica şi ne-am îndopat cu hamsii, mititei şi cartofi prăjiţi, până la leşin şi o palmă mai sus.
Aşa că astăzi drept răzbunare şi tânjitor fiind după ceva bun, am luat două kile de pulpe de pui, le-am marinat în bulion (de casă) amestecat cu un păhăruţ de coniac, măghiran şi pudră de curcuma, le-am fript nemerniceşte pe grătar  să se învârsteze, apoi le-am răsturnat într-un laboş vechi de fontă, am turnat marinata deasupra mai adăugând şi foi de dafin, cimbru şi un stropşor de pastă de ardei.
Şi am lăsat să dea laboşul în undă, l-am descântat şi când a început sosul să se închege sărind pe faianţă, am zis că Doamne ajută şi gata.
N-am garnitură, cui îi mai trebuie, iaca pită boamfă şi limonadă fiindcă am de condus în seara asta niscaiva kilometri.
Şi o să am grijă ce nu mănânc să rămână în frigider, iar la noapte, pe pâjbâite am să dai iama în laboş şi am să mă pătez pe pijama.
Şi mă jur să nu mai fac vichenduri flămânde.

Niciun comentariu: